hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 14 juni 2009

Zomerzinnen in Dwingeloo een succes

'Ik kijk m'n ogen uit,' zei Kees 't Hart. Met Euf Lindeboom maakte hij een wandeling door het centrum van Dwingeloo waar het wemelde van de literatuurliefhebbers die waren neergestreken in dit Drentse dorp.
Toen wij onze kraam om vijf uur inrichtten was het al druk. Nog voordat we alle boeken hadden neergelegd hadden we de eerste verkopen al achter de rug. En dat ging maar door. Alles werkte dan ook mee: het zomerse weer, de prettige locatie en de vriendelijke mensen.
Ik mocht Herman Koch weer interviewen. Er was zoveel belangstelling voor deze bestsellerauteur dat mensen de zijflappen van de tenten omlaag haalden om nog een deel van het gesprek te kunnen meemaken. Het halve uur dat het interview mocht duren, was zo om.
De rest van de avond in de kraam gestaan. Het Basisboek Literatuur was de onverbiddelijke bestseller. Maar ook de werken van Jan Glas verkochten gestaag. En als zijn eigen werk minder in de belangstelling stond, dan had hij altijd nog een goede imitatie-Erik Harteveld in huis.Jan Glas doet Erik Harteveld from Coen Peppelenbos on Vimeo.

1 opmerking:

De direczeur zei

Ja, op het platteland heeft literatuur nog iets onschuldigs.