hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 3 juli 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 27 juni


Wegens grote drukte enigszins verlaat: de hoogtepunten van Martin Ros op radio Selexyz. Nog steeds geen Wieringa, laat staan staan Bakker.

Jeroen Brouwers - Sisyphus' bakens
- Het is een strijdschrift, hè. Het is een strijdschrift tegen de Belgen. Tegen het Hof, tegen al die mensen die die prijzen uitdelen en al dat geld voor een groot deel in hun eigen zak steken , in ieder geval er veel van aftrekken zodat Brouwers maar weinig krijgt.
- Hij stuurt die prijzen terug. Sodemieter maar op daarmee, Geeft het aan die koning, die die altijd wordt de naam van de koning genoemd, je weet dat die man nog nooit in zijn leven een boek heeft gelezen. Dat is de grootste domoor onder alle koningen in Nederland. Dat weet je toch? Wij steken er ver bovenuit. België is een onland, is een onland waar je overheen moet rijden met de auto. De afgrond. In het zuiden heb je nog die afschuwelijke Walen, die allang met hun halfgebakken franzosies bij Frankrijk horen en in het noorden zit die Vlaamse Orde of hoe heten ze en die bij uiterst rechts horen, maar zich niet bij Nederland willen aansluiten.


Y. Melman en M. Javedanfar - Mahmoud Ahmadinejad, De nucleaire sfinx van Teheran
- Het staat nou elke dag op de voorpagina, lees maar de ziedende Volkskrant en die afschuwelijke minister van buitenlandse zaken, die zich overal mee bemoeit. Waar bemoeit die kerel zich mee. Waarom bemoeit ie zich met Perzië? Hij heeft zich nog nooit ergens mee bemoeit. Het is toch een schande: laat die Perzen dat onderling uitvechten. Ik bedoel nu Iran.
- Ik ben bang dat Ah-ma-die-nee-jat, ik spreek met eh zorg z'n naam uit, heeft een beetje sinister, mysterieus, een beetje demonisch gezicht.
- Ik heb die boeken nog nooit in de Volkskrant gezien, die lult alleen maar over een vrouw die getroffen is en dat die studenten erachter zitten. Jezusmina, is dat nou de kern?


Heinrich Heine - Duitsland, een wintersprookje
- [na bijna in tranen te zijn uitgebarsten na het voorlezen van een gedicht] 't Is toch werkelijk ongelooflijk, hè? Dat is, dat kan een Duitser, hè? En hier, laat ik nou nog iets horen... Selexyzpresentator: Heine staat ook vooral bekend om zijn spitsvormigheid, toch? Staat er ook iets vrolijks en humorvols in? Noujaanee nee. Hij is een verschrikkelijke veroordeelaar van de slechte kanten van Duitsland. Van de opkomst van het protofascisme.

Geen opmerkingen: