hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 21 november 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 21 november



Lekker veel oorlog deze week en Ard Schenk. Te beluisteren op radio Selexyz.

Ad van Liempt - De oorlog
[Ros tettert er meteen lustig op los, vindt dat Van Liempt eigenlijk niet over de oorlog kan schrijven omdat hij er zelf niet bij was en zegt dat Van Liempt iets overwaardeert. De Selexyzpresentator doet navraag.] Selexyzpresentator: Wat overwaardeert hij, vindt u, Ad van Liempt? Hij overwaardeert dat.Hij overwaardeert dat; hij heeft het zelf ook niet mee gemaakt. Selexyzpresentator: Maar wat overwaardeert ie? Hij loopt in een net pak van Piet van der Brul, hij heeft niks meegemaakt. Ik bedoel, dat is toch eh ja, d'r zitten mensen naar te luisteren die hebben in '41 hun slachtoffers al gehad. Die studenten in Den Haag, werden opgepakt en gefussileerd, weet je dat nog? Selexyzpresentator: Maar wat overwaardeert hij? Zo makkelijk was het niet. Hij overwaardeert dus de gelukkige kant van de bezetting.
- En voor de rest tetterdetetterdetetter.

Jonathan Litell - Het droge en het vochtige
- Tetterdetetterdetetter
- Een omstreden figuur [Léon Degrelle, cp] en over die omstreden figuur maakt hij nu een tamelijk lovend boek en verdedigt dus eigenlijk de wijze waarop hij De welwillenden heeft gamaakt, begrijp je wel? Het is niet zo makkelijk te volgen. Selexyzpresentator: Dus dit boekje is na De Welwillenden uitgekomen, maar daarvoor geschreven? In twee twee al. In twee twee.

Ernst Jünger - Luitenant Sturm
- Tetterdetetterdetetter

Bert Wagendorp, Frans Oosterwijk en Wybr en de Boer - Ard Schenk
- Het is een ongelooflijk boek. Het is ook als je het doorbladert, het geurt je tegemoet. En overal die schitterende foto's en dan bedoel ik niet die mannetjes hoe noem je die hoe noem je dat, die vervelende mannetjes die overal rondlopen, die overal geld beuren, maar niets doen, hoe noem je die? Die klootzakken die op moeten sodemieteren. Selexyzpresentator: We zitten hier naar foto's te kijken van mannen in pakken, het ziet eruit als managers? Ja wat heb je eraan, die doen niks.
- Ik zag hem nu ook op de televisie weer zitten met een keurig pak aan, van Piet van der Brul of in ieder geval heel mooi pak. Mooi gekamd. Hij ziet eruit als vijftig jaar: hij is vijfenzeventig! Hij is vijfenzeventig! Hij heeft nog een fantastische Selexyzpresentator: Is het niet vijfenzestig of zo? Hè, pardon: hij is vijfenzestig. Hij ziet er uit als vijftig.
- Hij was natuurlijk de held van alle vrouwen hè, die wilden allemaal aan zijn trui ruiken. En nog veel erger.

3 opmerkingen:

blaski zei

Toch wel eens lekker om (in een toevallige samenspraak die geen samenspraak is, maar toch) managers weggezet te zien worden als 'klootzakken die toch niets uitvoeren'. Gaat vaak nog op ook :-)

Verder doe je Ros' verhaal over Jünger ietsje te kort met 'retteketetteretet', vind ik. Het stukje dat hij voorleest is fraai, en daarbij is het verhaal dat hij daarna afsteekt in verband met Der Arbeiter ook niet per definitie oninteressant.

coen zei

@ blaski: als Ros iets voorleest (meestal het begin of het slot, want dat kan redelijk snel vinden) dan eindigt hij meestal met: 'Dat is toch... geweldig.' of 'Dat is toch... ongelooflijk.' Zonder argumentatie.

Horst Grogmuller zei

Heerlijk, die regelmatig terugkerende Piet van der Brul.