donderdag 4 februari 2010

Brand in Groningen: schade aan boekhandel Godert Walter nog onbekend

Het meest afschuwelijke is de dood van een 19-jarige studente die omkwam bij de brand in een van de statige Jugendstilpanden aan de Oude Ebbingestraat in het centrum van Groningen. De straat was aan het eind van de middag nog afgesloten voor alle verkeer.


Twee panden verder is boekhandel Godert Walter gevestigd. Om zeven uur was de Oude Ebbingestraat weer vrijgegeven voor alle verkeer. Doeke en ik zijn nog even naar de ingang gelopen van de boekhandel, maar we konden niet zien of er binnen veel schade is. Er leek wel een kleine plas water op de vloer te staan, maar voor de rest zag het er redelijk onaangetast uit. We konden niet verder in de winkel kijken. Of er rook- of waterschade is, is tot nu toe onbekend (zie voor nadere informatie de reactie van Dick Ottevangers, medewerker van de winkel, in de reacties onder dit bericht). Op de foto's op verschillende sites is te zien dat juist aan de achterkant van het pand de brand het hevigst woedde.

2 opmerkingen:

Dick Ottevangers zei

Coen, er is achterin de winkel en op de 1e verdieping wel degelijk rook- en waterschade. We mochten vanmiddag onder politiebegeleiding heel even naar binnen, in het donker, achterin de winkel is veel nat geworden. Morgen hopen we na het bouwkundige onderzoek de schade op te kunnen nemen.

coen zei

@ Dick: Zag je al wel lopen op een van de filmpjes, maar wist niet dat jullie binnen waren geweest. Was er al bang voor.