vrijdag 5 februari 2010

Brand in Groningen: schade aan boekhandel Godert Walter toch aanzienlijk

Ben vanmiddag nog even naar boekhandel Godert Walter gegaan. Gisteren leek alles, zo op het oog wel mee te vallen als je door de winkelruit keek, vandaag bleek het iets anders te zitten. Dick Ottevangers kwam naar buiten gelopen omdat binnen nog een expert bezig was. De hele winkel heeft last van rookschade omdat rook nu eenmaal niet meer uit boeken trekt. Achterin de winkel was er inderdaad sprake van grote wateroverlast (gek genoeg hadden de boeken in de opruiming op de eerste verdieping het minst te lijden gehad onder al het water dat langs de muren droop.
'Het is wel hartverwarmend hoe iedereen reageert,' zei Dick. Van vele kanten was al gevraagd om de winkel te helpen.
Buiten het pand stonden ook studenten die voor het eerst hun huis weer inmochten. Er stond een moeder bij die ook alle rampenscenario's die haar zoon had kunnen overkomen, moest wegdrukken. Bij het middelste pand kwamen jongens naar beneden met plastic tassen rond hun schoenen. Even verderop werd een student nog even extra vastgehouden door een vriendin. De man van de monumentendienst keek triest naar boven. Aan het ijzeren hek hingen al diverse bossen bloemen.

foto's van Henk Landkroon van gisteren.

2 opmerkingen:

Stormblast1953 zei

@ Anoniem!! Gelul!!! Coen is in zijn eerste verslag van de vreselijke gebeurtenis, direct zijn afgrijzen gaan verkondigen over de tragische dood van het slachtoffer. http://coenpeppelenbos.blogspot.com/2010/02/brand-in-groningen-schade-aan.html
Het is leuk kritisch te zijn, maar blijf ten alle tijden EERLIJK!! en ga in godsnaam niet over dit soort zaken discussieren!!!

coen zei

Dank Henk voor je reactie. Ik heb die zieke anonieme reageerder maar verwijderd.