woensdag 26 mei 2010

Moord aan Van Brakelplein?

Er werd vanmorgen vroeg aan de bel getrokken. Toen ik even later uit het raam keek, zag ik dat de hele buurt afgezet was met linten. Fietsers en auto's werden weggestuurd. Een macht aan politiemensen op de been.
Een vrouw van de technische recherche, met blauwe handschoenen aan, keek de hele tijd in de bosjes. Op een gegeven ogenblik stak daar een wit been uit.
Een geblindeerd grijs busje kwam waar een brancard uit kwam. Daar werd een man (denk ik) opgelegd. Hij had een blote, dikke buik en een zwart broekje aan. Binnen tien minuten was alles verder opgeruimd. De hele operatie duurde een uur. Je bemerkt bij jezelf toch een sensatiezucht. Je wilt alles zien, terwijl je weet dat dat niet goed is voor je gemoedsrust.
- RTV Noord: Het is nog onduidelijk of het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen.

Update 12.00 uur: zonet weer politie aan de deur. Agent wilde zien of ik thuis was en als dat niet het geval was dan zou hij de deur proberen te openen met een sleutel die hij in een blauw bij zich had. In het blauwe zakje twee sleutels aan een roze aapje.

Update 13.00 uur: het is nog onduidelijk wie de man is. Kreeg net nog een agente aan de deur die buurtonderzoek deed. Op de site van de politie staat een signalement:
De politie vraagt mensen contact op te nemen met de politie als zij vermoedens hebben om wie het gaat. De politie in Groningen is bereikbaar op 0900-8844 (lokaal tarief).

Update 21.00: Het signalement is vastgesteld. Het gaat om een 48-jarige man. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, aldus de politie.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ik woon aan de jan van galen, en bij ons kwam de politie vanochtend ook al aan de deur! Is er al meer bekend of het moord is?

coen zei

Volgens mij niet. kreeg net nog een agente aan de deur die vroeg of ik vannacht wat gehoord heb. Een misdrijf wordt dan denk ik nog niet uitgesloten.

Diane zei

Jeetje, het oprollen van een wietplantage boven mi casa is dan echt kattenpis.

Anoniem zei

Mocht het moord zijn, bij ons kun je altijd onderduiken, Coen! Maar het lijkt me, gezien 's mans kleding, te gaan om een hartaanval tijdens het hardlopen.