hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 10 augustus 2010

Gay Leizpig

We zijn in Leipzig naar twee gayzaken geweest. Er is veel meer te doen, maar dat is voornamelijk in clubverband.
Café Apart is een kleine open zaak met terras in het centrum (vlakbij het Museum der Bildenden Kunst). We zijn er twee keer geweest en we hadden twee keer dezelfde ietwat verveelde barman die meer geïnteresseerd was in de jongeman aan de bar dan aan ons. Het duurde de eerste keer bijna een kwartier voordat hij twee kopjes koffie met sambuca wist te brengen (en toen was hij ook nog de koffieboontjes vergeten). Sambuca schenkt men in Leipzig overigens ijskoud.
De tweede keer zaten we op het terras en ook toen duurde het even voordat hij naar buiten kwam om de bestelling op te nemen. Corrie bestelde jenever (gin), wat ook al ongebruikelijk is zonder tonic, maar kreeg uiteindelijk een goed glas vol. Op het terras en binnen zo'n vijftien man in totaal. Heel erg met elkaar bezig.

Café Luise is 'gay-friendly', dus geen regenboogvlaggen hier, maar wel alle leuke sociale homo's gemixt met leuke hetero's. Overwegend jong publiek, maar ook als je boven de veertig bent ben je hier van harte welkom. Vriendelijke bediening en heel lekker eten (we raden de pasta met gebakken zalmreepjes aan) voor erg weinig geld. Café Luise ligt vijf minuten buiten het centrum, maar is absoluut de moeite waard. Wat ook heel fijn is: je bent meteen een beetje uit de toeristische gevarendriehoek in het centrum en je zit midden tussen de mensen uit Leipzig. En het lijkt wel of alle leuke, aardige mensen naar dit café komen. We hebben er twee keer gegeten; beide keren was het terras afgeladen vol en dat is in dit geval volkomen terecht. 'Zullen we nog naar Café Apart gaan?' vroeg ik de laatste keer dat we hier waren. 'Nee,' zei Corrie, 'ik zit hier best.'

1 opmerking:

Corrie zei

Wat was het leuk en wat was het lekker! De Kaffeekantatemokken drinken goed. Dank, ook namens Marian