hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 9 augustus 2010

Ekkers op iPad

Er zijn natuurlijk notoire zwartkijkers, maar een iPad is toch wel handig als je iets wilt lezen. Peter kocht op zijn eerste werkdag meteen een iPad en de leesbaarheid van de teksten is beter dan ik dacht. Ook gedichten zijn goed te lezen op deze toepassing.
De nieuwe bundel van Remco Ekkers Pinksterbloemen in september is als e-book te krijgen bij Bol.com.

UPDATE: Peter ten Hoor publiceerde twee keer een link naar een foto van de andere boeken die verkrijgbaar zijn als e-book. Spaak en Blauw. Twee keer verdween het bericht op mysterieuze wijze. De foto staat hier, maar misschien verdwijnt dit hele bericht dan.

5 opmerkingen:

Nick zei

Zwartkijker, zei de cynicus? Probeer maar eens een gedicht fatsoenlijk te lezen met iBooks op een iPhone. Nogmaals: een e-book bestaat niet, want het is geen boek, maar alleen tekst.

(Woordverificatie: 'trail'. Error, dus.)

coen zei

@ Nick: dat gedicht van Ekkers op het plaatje kun je toch goed lezen? (woordverificatie: sallates, terwijl ik toch gewoon warm eet, met vlees)

Nick zei

Uitstekend, leesbaar.

iBooks levert i.s.m. Gutenberg toch echt slecht werk af. Ik ben niet voor, niet tegen: heb alleen over mijn ervaring geschreven.

Volgens de officiële definitie van e-book (Wikipedia, dus altijd aan verandering onderhevig) zijn de teksten van Gutenberg/iBooks geen echte e-books, want doorlopende tekstrollen i.p.v. aan het digitale gebruik aangepaste vormgeving.

Aan jouw plaatje te zien is Ekkers' bundel voor de iPad opnieuw vormgegeven. Dat doet iBooks niet. Zien we trouwens het hele gedicht in een oogopslag? Of moet je naar beneden scrollen voor de volgende regel(s)?

coen zei

@ Nick: Dit is het hele gedicht. Als het niet op de pagina past kun je met een scharende vingerbeweging het gedicht kleiner maken.

eelke zei

Zwak gedichtje trouwens, al is dat misschien bezijden het punt.

@Nick: "een e-book bestaat niet, want het is geen boek, maar alleen tekst"; het is alleen maar licht totdat een lezer de neus eropdrukt. Daarbij lijkt je opmerking te slaan op de namen, niet op de dingen. Of het een of ander 'bestaat' heeft weinig te maken met hoe jij het graag wilt noemen.