Regenboogreeks

zaterdag 5 maart 2011

Bill Mensema bloedig verwond bij uitreiking Hendrik de Vries-uitgaven


De sympathieke auteur Bill Mensema is door de Warffumse hooligans Louis S. en Lupko E. dusdanig mishandeld dat hij met bebloede trui plaats moest nemen in de Erlenmeyerzaal van Het Paleis. De zaal had de gemeente afgehuurd voor de uitreiking van de twee novellen die ter gelegenheid van de Hendrik de Vries-stipendia zijn geschreven. Ralph Aarnout en Rosa Timmer kregen elk €6.000,- om hun plannen te verwezenlijken.


De voorlezing van een klein stuk uit de novelle van Aarnout veroorzaakte veel hilariteit, omdat daarin een wethouder voorkwam die een toespraak hield die erg veel leek op de toespraak die Ton Schroor net had gehouden.
Wethouder Ton Schroor vroeg zich overigens af of de stadsdichter aanwezig was (was niet zo), omdat hij hem dan opnieuw kon uitdagen een stadsgedicht voor te lezen. Bij de bekendmaking van het stadsdichterschap had Stefan Nieuwenhuis immers geen gedicht bij zich. De volgende keer dat de twee elkaar treffen zal het dan eindelijk goed moeten komen.
Rosa Timmer gaf haar eerste exemplaar aan haar vader die een lange, maar geestige toespraak hield over het persoonlijke leven van Timmer.
De hooligans uit Warffum zaten gewoon in de zaal en de politie deed weer niets.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij ontkennen alles!! (En bovendien begon Bill ;-).

LS
LE

Anoniem zei

Het is dat jij Coen melding maakt van deze onthutsende en mensonwaardige gebeurtenis ....

er zijn weinig media te noemen die op de hoogte zijn van dit bloed, zweet en tranen ....

pietersz