hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 17 oktober 2011

Derrick C. Brown en Stephen Shropshire in extra editie The Naked LunchOp dinsdag 18 oktober om 12.30 uur zijn de Amerikaanse beat poet Derrick C. Brown en Stephen Shropshire, artistiek leider van Noord Nederlandse Dans, te gast in de Centrale Bibliotheek. Ze schuiven aan bij Rense Sinkgraven voor een copieuze lunch en een interview. Beide gasten gaan ook met elkaar in gesprek. Deze bijzondere extra aflevering van The Naked Lunch zal onder andere in het teken staan van de nieuwe voorstelling van Noord Nederlandse Dans Instrumental.

Beats, elektronische samples en poëzie Op vrijdag 21 oktober gaat Instrumental in première in de Stadsschouwburg in Groningen, met beats, elektronische samples, poëzie en live muziek. In deze voorstelling is poëzie het uitgangspunt voor de choreografie Strange Light. Deze choreografie is gemaakt op een gedicht van Derrick C. Brown. Shropshire creëerde een levendig samenspel tussen Brown’s ritmische teksten, de dansers en de muziek uitgevoerd door het Noordpool Orkest.

Derrick C. Brown is een van de belangrijkste Amerikaanse beat poets. Wereldwijd treedt hij op met behulp van muziek, ‘spoken word’ en soms zelfs magie. Hij schreef speciaal voor de voorstelling van Noord Nederlandse Dans een gedicht van dertig minuten.

The Naked Lunch vindt iedere laatste dinsdag van de maand plaats op het Cultuur Informatieplein op de 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek. Tijdens de normale editie op 25 oktober is creatief multitalent Irene Wiersma te gast. De toegang is gratis.

Geen opmerkingen: