hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 16 januari 2012

L.H. Wiener, Harm de Jonge en Jet Langerak bij Zondagschrijvers

Vanmiddag weer een boeiende Zondagschrijvers in de bibliotheek meegemaakt. Het was wel een druk weekend na vier dichters geïnterviewd te hebben op zaterdagavond, op zondagmiddag twee schrijvers en één dichteres.

Harm de Jonge was niet al te aangeslagen door de als kritiek vermomde persoonlijke aanval van Bas Maliepaard gisteren in Trouw op zijn laatste jeugdroman Vuurbom. De Jonge vertelde gepassioneerd over zijn boek (dat in de Volkskrant overigens vijf sterren kreeg van Pjotr van Lenteren). Gelukkig blijft Harm de Jonge doorschrijven (eerst aan een leermethode en dan weer een jeugdroman).


Huisdichter van de universiteit Jet Langerak stelde in de rubriek 'Opgevist' drie totaal uiteenlopende boeken voor aan het publiek.:
Ego Faber - Maurice Seleky
Zo begint iedere ziener - Coen Simon
De stoel van God - Paul Brand
Na dit jaar gaat Langerak proberen om een master redigeren te volgen in Amsterdam.


L.H. Wiener was verrast door het plaatje van Shanghai Massage dat ik via Google maps gevonden had. Het boek (met deze titel) vormde het uitgangspunt voor het gesprek, maar bij Wiener is dat meteen een gesprek over zijn gehele oeuvre. Een oeuvre waar je op elk moment kunt binnenstappen. Ook Shanghai Massage is weer een prachtig boek. Wiener schrijft altijd goed, de inhoud laat je nooit onverschillig en het mooie is dat je er af en toe ook verschrikkelijk om kunt lachen.Geen opmerkingen: