hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 20 mei 2012

Belcampo Stipendium: Piet Boonstra wandeling

Vanmiddag met een wandeling meegeweest van de bibliotheek aan de hand van oude foto's van Piet Boonstra. Michael Hermse van de Groninger Archieven (die vooral bezig is met het digitaliseren van oud fotomateriaal), Piet Boonstra junior en Douwe van der Bijl leidden een groep van dertig man door de stad. Het was niet zozeer een gidstour waar bij elk punt iets gezegd werd. Op bepaalde plekken op de route sloegen we een van de grote fotoboeken open om de werkelijkheid te vergelijken met de verdwenen werkelijkheid. Soms kwamen de verhalen automatisch los bij de mensen die meeliepen.

Het mooie van zo'n tocht door de stad is dat je op plekken komt waar je heel vaak langs bent gekomen, maar nooit echt geweest, zoals het verschrikkelijke dak van de Mediamarkt of hele kleine steegjes. Ik wist bijvoorbeeld ook niet dat het enorme pand in de steeg naast de uitgeverij vroeger een meelfabriek was.

Of ik voor het Belcampo-stipendium iets heb aan de wandeling weet ik nog niet. Er kwam niet meteen een idee voor een gedicht en daar had ik stiekem wel op gehoopt. Michael Hermse van de Groninger Archieven heeft in elk geval veel meer fotomateriaal dat interessant kan zijn voor mijn boekje. Hieronder een impressie.

Boonstra junior


Jan Glas is galant

3 opmerkingen:

Gelkinghe Groninganus zei

De heer Hermse zelf schijnt fotografisch erg moeilijk te vangen. :-)

coen zei

Ik tel hem toch twee keer.

Gelkinghe Groninganus zei

Ah ja, nu zie ik hem ook 1 x, dermate ietepetieterig dat men hem heel gemakkel;ijk over het hoofd ziet.