hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 24 mei 2012

Herman is jarig


Mijn broer is vandaag 49 geworden. Dat is een getal van niets. Niet eens een priemgetal, nog geen 50. Op deze foto zal hij wel een jaar of acht zijn gok ik. Wij staan voor onze voordeur in de Bergmolenstraat 69. Waarschijnlijk is het carnaval. Mijn zus heeft het clownspak aan, dat is ook de enige die echt kan genieten van dit soort feesten. Nu nog staat ze op de tafels te dansen tijdens vakanties. Mijn broer en ik hebben dat minder. We probeerden het altijd wel, zelfs als student hebben we ons nog wel eens verkleed als Arabieren. We doen ons best, maar het feest-gen van onze ouders (ook altijd op de tafel met carnaval) is bij ons recessief.

Het cowboy-pak van mijn broer zit een beetje strak om de kuiten. Hij heeft een pistool met een holster, ik heb een pijp die ik nergens kan wegstoppen. Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat ik met pijproken ben gestopt. Sommige data onthoud je wat makkelijker dan andere.

Het voordeel van ouder worden is dat je dingen kunt nalaten waarvan je vroeger dacht dat je ze zou moeten doen. Feesten. Verkleden. Bachelorparty's. We kunnen gewoon 'nee' zeggen en doen wat we zelf leuk vinden. Dat is een enorme opluchting. Benieuwd of mijn broer volgend jaar een groot feest geeft als hij vijftig wordt.

Geen opmerkingen: