hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 17 januari 2013

Esther Gerritsen, Bert Nijmeijer en Pauline Sparreboom in Zondagschrijvers


Van Esther Gerritsen verscheen net haar nieuwe roman Dorst. Ze is zondag 20 januari samen met Bert Nijmeijer te gast bij Coen Peppelenbos in Zondagschrijvers.

Sinds haar debuut in 2000 levert Esther Gerritsen niets dan indringende romans af (Humo). Na De kleine miezerige god (2008) en Superduif (2010), dat werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, verscheen nu het verrassende Dorst. Gerritsen prikt in dit boek de mythe door van de vanzelfsprekendheid van de liefde tussen moeder en dochter. Aan waardering van de kritiek heeft het Gerritsen nooit ontbroken. Mede door haar columns in de VPRO-gids en de Viva groeit haar publiek nog steeds.

Bert Nijmeijer schreef voor HP/De Tijd, Management Team en Noorderbreedte. Heyboer, een biografie over kunstenaar Anton Heyboer, is zijn eerste boek. Alles wat Heyboer zei en dacht was ‘zelf gevonden en omgespit, het glinsterde nog en was nat van frisheid’ (Bomans).

Pauline Sparreboom, de RUG-dichter, praat in de rubriek Opgevist over boeken die zij de moeite waard vindt.

Kaarten reserveren
Zondagschrijvers begint op zondag 20 januari om 14.00 uur in de Wolters-Noordhoffzaal van de Centrale Bibliotheek. Kaarten zijn voor €6,- verkrijgbaar bij de portiersbalie van de Centrale Bibliotheek. Leden van de bibliotheek en houders van een Stadjerspas of CJP betalen slechts €5,-. Dit is inclusief koffie in de pauze en een borrel na afloop. 

Telefonisch en per e-mail reserveren kan ook: T (050) 368 36 83 of E reserveren@mijneigenbibliotheek.nl

Geen opmerkingen: