hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 12 december 2013

Leonie Veraar en Ruth Koops van 't Jagt + Lieke van den Krommenacker winnen Hendrik de Vries Stipendium 2013Vanmiddag reikte wethouder Dig Istha het Hendrik de Vries Stipendium uit aan 2013 Leonie Veraar en het duo Ruth Koops van 't Jagt + Lieke van den Krommenacker. Eerst werden de tien kandidaten nog wel gekapitteld omdat de plannen om voor het stipendium in aanmerking te komen te slordig waren. Nemen ze het stipendium wel serieus, vroeg de jury zich af. Maar daarna werden de prijswinnaars dan toch bekend gemaakt.

Bij het voorlezen van het juryrapport werd een licht rochelend geluid van het balkon gehoord toen de woorden 'cultureel ondernemerschap' instemmend werden gebruikt.
De winnaars krijgen elk € 6.000,- waarvan € 3.500 naar uitgeverij Passage gaat om een boekje te maken (dat eind volgend jaar wordt uitgegeven.

1 opmerking:

Stefan zei

En de winnaar van het Hendrik de Vries Stipdendium 2013 is.... uitgeverij Passage! 7000 euro voor twee uitgaven waarvan de auteurs bovendien geen cent zien, omdat het gangbare modelcontract keurig wordt aangepast door de royalty-percentages te schrappen.
Dat is inderdaad cultureel ondernemerschap! Rochelen lijkt me niet de meest verheffende manier van afkeuring, maar als er dan toch gefluimd moet worden, doe het dan in de goede richting.