hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 25 februari 2023

Onder de vulkaan op 12 maart met Arthur Japin, Nina Polak en Dianne Bakker

Verzonnen familie is het thema van aflevering #4 van seizoen 5.

Mijn verzonnen familie is de titel van een rijk geïllustreerd schrijversalbum dat Arthur Japin mocht samenstellen ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als schrijver. In het najaar verscheen zijn nieuwste roman Wat stilte wil. Met Japin wandelen we door zijn wonderlijke leven waarin de fantasie belangrijker is dan de werkelijkheid. 

 Groningen is goed te herkennen in Buitenleven van Nina Polak, de roman die vorig jaar tot het Regenboogboek van het Jaar werd uitgeroepen. Twee vrouwen gaan op het platteland wonen. Rivka, de schrijfster van het stel, lijkt te kunnen profiteren van de rust, maar als ze merkt dat het Pieterpad langs hun huis loopt, is de plek minder idyllisch. 

 Kunstenaar Dianne Bakker bouwt in haar tekeningen en collages een heel eigen wereld, (die doorgaans weinig paradijselijk is). Aan de hand van godsdienstige en filosofische teksten creëert ze een nieuwe werkelijkheid met herkenbare elementen die door hun rangschikking opeens een andere betekenis krijgen. En die werelden van haar, die overtuigen!

Reserveer hier.

Grand Theatre, Groningen
Zondag 12 maart, 15.00
Normaal: €10,00
Student / CJP: €7,50

Geen opmerkingen: