hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 13 september 2004

Huiverende stoeten

Op bevel van mijn zus maar weer even een berichtje. Er gebeurt niet zoveel en om dat nu elke dag op de website te zetten... Maar goed. Vorige week was de grote vergeetweek. Het kan niet door de werkdruk komen, want ik geef slechts twee avonden les en kan dinsdagsavonds al 'prettig weekend' tegen verbijsterde en jaloerse collega's roepen, maar mijn geheugen laat nogal te wensen over. Dat begon al vorige week maandagavond toen ik een tentamen van een student vergeten was. Student woedend en veel gedoe met excuses. Donderdag vergat ik een vergadering van Literair Nederland omdat ik dacht die op vrijdag was. Zaterdag ging ik met Corrie naar het Gasuniegebouw om de verjaardag van Gerrit Krol te vieren. Er zou een video vertoond worden, speeches gehouden worden etc. Hapje en drankje. Corrie was stipt op tijd en ik ook. Wel heel erg stipt bleek toen we in een volkomen lege ontvangsthal van het immense Gasuniegebouw stonden, want de festiviteiten vinden pas komende zaterdag plaats.

Deze week gaat het iets beter.

Mijn zus kent 1 gedicht uit haar hoofd dat ze graag wil delen met alle lezers van dit logboek. Ze heeft het op school moeten leren en zo zie je dat het geheugen al vanaf jonge leeftijd getraind moet worden.

De bla'ren vallen
blad na blad die allen sterven moeten.
Zij dwar'len langs het herfstig pad
in huiverende stoeten.
Ze waaien op
omhoog omlaag
ze rusten en ze vluchten.
Wild voortgedreven door een vlaag,
de laan is vol geruchten.


Nou is dat niet toepasselijk in dit jaargetijde?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

ben ontroerd
zus

Anoniem zei

Als je je verjaardag maar niet vergeet.
De weeklezer

Anoniem zei

zus is ook snel ontroerd

Anoniem zei

wat ontzettend grappig. Ik heb exact datzelfde gedicht ook uit mijn hoofd moeten leren. Ik had straf op de lagere school gekregen (35 jaar geleden). Ik zei: de wind huilt en deed toen alsof ik zelf huilde. De leraard vond het toepasselijk dat ik het gedicht "de herfst" uit mijn hoofd moest leren. Er is overigens nog een derde deel:

de blaren goud, de blaren goud,
de herfstwind doet ze vallen.
Ze dwarlen neer na wild gespeel,
ze dwarler neer ja llen.

coen zei

Dank voor de reactie: heb nu eindelijk het goede gedicht gevonden.