hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 22 mei 2005

Trap ze in de pokkel

Vrijdag presentatie van Herman Sandmans bundel columns Trap ze in de pokkel.

Nogal gemengd publiek. Naast Groninger archiefstukken als Kees van der Hoef en Fokko Kramer stonden voetballers waaronder Frank den Hollander en ex-voetballer Aeilko Tiemersma (ook ex-Hollands Verdriet). Ook Jeanette Straatemeijer (heb je geen consumptiebonnen) en Douwe van der Bijl waren van de partij.
Piet van Dijken kreeg het eerste exemplaar aangeboden en volgens een van de malicieuze aanwezigen hadden wij een primeur: 'Hij heeft het voorbereid.'
.
Daarna veel bitterballen en hapjes.
Sandman sloeg zich manmoedig door de hele middag heen. Hij las zelfs twee columns voor, terwijl hij er eigenlijk een hekel aan heeft om in het openbaar voor te lezen.
Voor de presentatie hebben Peter en ik wat boekhandels bezocht waar we Trap ze in de pokkel kwijt wilden raken. Ik weet nu weer precies waarom ik geen vertegenwoordiger wil zijn. Sommige winkeliers kijken je aan alsof je harddrugs verkoopt. Edzes wil het boekje in ieder geval niet verkopen, want 'dat is niets voor onze mensen'. Een AKO-filiaalbediende in de Herestraat wilde het boekje niet eens zien, want daar ging de baas over. 'En die komt pas dinsdag weer en daarna gaat hij op vakantie.' 'Maar zou het dan iets voor jullie kunnen zijn?' Daar wilde hij niets over zeggen en hij snelde weer terug naar zijn veilige plaats achter de kassa om een Viva af te rekenen.

1 opmerking:

Anoniem zei

en vergeet de grootste bitterballen ooit genuttigd niet te vermelden.
de weeklezer