hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 23 oktober 2005

Persberichten

Woensdag 26 oktober: 'Schrijverscoop' met Manon Uphoff

De Schrijversschool van het Kunstencentrum Groningen gaat in samenwerking met Filmtheater Images op woensdag 26 oktober van start met een nieuwe literaire reeks 'Schrijverscoop' (opvolger van 'Schrijvers aan de Tand'). Net als eerder is een schrijver hoofdgast, dit keer Manon Uphoff. Daarnaast zal er iedere maand een gastcolumnist zijn die onder de noemer 'Gepeperd' een pittig stuk zal brengen aangaande het literaire leven. Dichter Daniël Dee bijt het spits af. Een ander vast onderdeel zal 'Het verhaal' zijn. Een cursist van de Schrijversschool leest een kort verhaal voor. Coen Peppelenbos is uw gastheer. Het publiek kan vragen stellen.

Manon Uphoff is een schrijver die met een minimum aan woorden huiveringwekkende sferen kan oproepen. Haar sobere maar nauwkeurige observaties geven haar verhalen iets intiems en breekbaars. Enkele werken van haar zijn: 'De bastaard', 'Hij zegt dat ik niet dansen kan', 'Gemis', 'De vanger'. Haar net verschenen roman 'Koudvuur' wordt zeer goed ontvangen. Deze roman verschilt niet wezenlijk van haar eerdere werk. De sfeer van het verhaal is beklemmend, de ontwikkeling van de personages verontrustend. Het is een verhaal dat beklijft.

Uphoff levert regelmatig columns en artikelen aan verschillende kranten en bladen, o.a. aan Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Ze is enkele malen bekroond. Ook in het buitenland slaat haar werk aan.

locatie: Images, Poelestraat 30 Groningen
datum: woensdag 26 oktober
aanvang: 20.30 uur
entree: € 4,00

Voor de meest actuele info: schrijversschool.web-log.nl

Voor meer informatie:
rense.sinkgraven@wanadoo.nl of tel. 050-8507148

----

Vrijdag 28 oktober zal in het Visserijmuseum te Vlaardingen de debuutbundel Opgeruimd razen van Benne van der Velde worden gepresenteerd. (www.visserij-museum.nl) Westhavenkade 53/54 3131 AG Vlaardingen).

In Vlaardingen is er een literair programma met de volgende dichters:
Daniël Dee, Tsead Bruinja, Peter de Groot, Annelieke van Mens, Martijn van Dijk en Kees Alderliesten (stadsdichter van Vlaardingen).

Vrijdag 4 november, van 19:00 tot 22:00 uur in filmhuis LUX te Nijmegen www.lux-nijmegen.nl Mariënburg 38/39 6511 PS Nijmegen).

In Nijmegen treden op: Robin Gerritsen, Marjolein Pieks, Guido Hogenbirk, Natascha Struijker Boudier, Lucas Laherto Hirsch en Merijn Hilte (stadsdichter van Nijmegen) en tot slot is er een optreden van de band Fedchenka.

Geen opmerkingen: