hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 11 oktober 2005

Peter Middendorp presenteert tweede boek

Vrijdag presenteerde Peter Middendorp in Amsterdam zijn tweede roman: Amateur. Café Eijlders zat afgeladen vol. Bij binnenkomst meteen ontzettend geflaterd door schrijfster Sasja Janssen niet te herkennen, daarna te verwarren met Sanneke van Hassel en toen te moeten toegeven nooit iets van haar gelezen te hebben.
Bas Heijne hield een korte toespraak waarin hij Peter als een aartstwijfelaar typeerde. Daarop volgde een uiterst komisch dankwoord van Peter en toen kon het grote drinken een aanvang nemen. Veel journalisten (o.a. Stijn Aerden) van het Volkskrant-magazine en veel schrijvers (o.a. Stijn Aerden). Ook Roos Custers, sinds kort Tzum-redactielid was aanwezig, net terug van het overhandigen van de Tzum-bokaal aan Ilja Leonard Pfeijffer (fotoreportage binnenkort in dat prachtblad).
Rob van Essen vertelde dat zijn nieuwe roman pas begin volgend jaar uitkomt. Voor de rest veel stiekem gekeken naar Cornald Maas, die helemaal binnen mijn omschrijving van 'interessante man' valt.
In de trein terug al begonnen in Amateur en het moet gezegd: het is een echte aanrader. Het wordt tijd om Peter nu continu te vragen waar zijn derde roman toch blijft.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag Coen,

leuk je te hebben gesproken.
Ik kon helaas niet lang blijven. Misschien tot op de presentatie van de bundel 'Immer met moed', samengesteld (zoals je wel zult weten) door Peter Middendorp en Stijn Aerden, waarvoor ik een verhaal heb geschreven.
Eerst lees ik 'Glorie' van Nabokov en dan begin ik aan 'Amateur'. Heb het wel al 'angelesen', als dat de correcte, Duitse vorm is van hier en daar wat zinnen en fragmenten proeven, en het smaakte naar meer.

Groet,
Sasja