hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 21 januari 2007

Poëziemarathon 1: Dichtersportretten

De enige echte poëziemarathon, die in Groningen, is eigenlijk al begonnen met een de tentoonstelling van vele portretten van dichters in de Folkingestraat. Vanmiddag, net toen het regende natuurlijk, heb ik er een paar op de foto gezet.
Ronald Ohlsen, de stadsdichter, hangt prominent voor in de straat.


De eerste stadsdichter Bart FM Droog hangt gebroederlijk naast Tjitse Hofman en Meindert Talma.


Maria van Daalen, inmiddels wonend in Almere, hangt in een exclusieve kledingzaak.


Anneke Claus was waarschijnlijk een van de favoriete schildermodellen. Zij komt diverse keren voor in de straat. Hier twee schilderijen.



In de etalage van boekhandel De Wijde Wereld, van oorsprong een vrouwenboekhandel, staan de portretten van Mowaffk Al-Sawad en ondergetekende.



Daniël Dee is vertegenwoordigd met een fraai houtskoolportret.


Niet alleen jong talent is aanwezig; ook van de oude meester Jean Pierre Rawie zijn er portretten te zien.


Jan Glas zag ik helaas alleen op hele kleine portretjes.


En natuurlijk mocht de kleine Vondel die de afgelopen weken zo hard gevochten heeft voor zijn reputatie ook niet ontbreken.


Er hangen nog veel meer portretten: onder meer van Driek van Wissen, Nina Werkman en Albertina Soepboer. Kom dus naar Groningen en ga kijken in de Folkingestraat.
Voor het volledige programma van de Poëziemarathon: klik hier.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind er hele mooie bij zitten! Maar zou je nog even (b.v. van boven naar beneden) kunnen aangeven wie de maker(s) is (zijn)?

coen zei

Oei, dat kan ik niet. Ik zal de 'leider' van de groep vragen.

coen zei

Rob Elzinge mailde me de namen van alle leden van de groep (niet in de volgorde van de hierboven afgebeelde portretten, dacht ik)
Geri Boer , Frans Commelin, Gwendolyn van Essen, Monica Jonkergouw,Lammmert Joustra, Geke Veldman, Anneke van der Meer, Rob Elzinga, Wim Kroon, Marieke Maneschijn, Harriët Geertjes en Hans Feyerabend.

coen zei

Rob Elzinga dus