hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 13 april 2007

Presentatie Friese jongens

Op vrijdagmiddag 20 april wordt de verhalenbundel Friese jongens van Doeke Sijens gepresenteerd. Friese jongens bevat alle verhalen uit Nei it lân fan palmerûzjen en zijn door de auteur zelf zijn vertaald. Daarnaast staan er enkele nieuwe verhalen in.

Om 16.00 uur begint de middag in de Wolters-Noordhoffzaal in de Openbare Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, te Groningen. Anton Brand zal Doeke Sijens interviewen en natuurlijk zal de auteur voorlezen uit zijn werk. Na afloop is er gelegenheid voor signeren.

Doeke Sijens [hoofd van de Openbaren Biblotheek Groningen] schreef naast de verhalenbundel Nei it lân fan palmerûzjen (Koperative Utjowerij) en een biografie over Reinder Brolsma (de eerste Friese schrijversbiografie) Sa'n tûzen blauwe skriften. Daarvoor kreeg hij de Fedde Schurerpriis. In 2004 nam hij afscheid van de Friese literatuur met de essaybundel Douwe Kalma yn piama. Met Coen Peppelenbos schreef hij de vrolijke gay-romans Tavenier en Harde actie. Met Han Steenbruggen stelt hij elk jaar het Ploeg-jaarboek samen.

Geen opmerkingen: