hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 30 mei 2007

In de tussentijd

- Hoeveel bloed hebben ze eigenlijk van je nodig, die vampieren bij het ziekenhuis? Gisteren weer drie buisjes afgestaan. Door Peter gebracht. Daarna nog door het hele ziekenhuis gelopen om erachter te komen wanneer ik gescand zou moeten worden, maar zowel bij urologie als bij radiologie wist men nog geen tijdstip. Toevallig kwamen we op de trap (waarom hebben ze urologie op de vierde verdieping neergezet?) de man tegen die me vorige week woensdag de vreselijke mededeling moest doen. Na wat geïnteresseerde vragen zei hij dat de eerste uitslagen van het bloedonderzoek in de richting van een seminoom wezen. Dat is van de soorten kanker die je kunt hebben, de beste variant (hiep hoi, toeters en slingers: ik heb de goede kanker).
- Daarna naar Leeuwarden om te werken bij de flex. Corrie, mijn rots, had van tevoren al alle groepen ingelicht over mijn afgelopen week. Dat is beter dan zelf die mededeling doen, want je ziet dan niet de eerste schrikreacties. Nu erg veel lieve collega's die even komen praten, erg aardige studenten. Vroegen bij beide colleges aan het begin bezorgd hoe het ging, maar gingen na een paar vragen ook gewoon door met het gewone college. Halverwege het eerste college zei een studente over een personage dat ze liever een man met ballen had. Een paar studenten keken verschrikt op; ik kon er wel om lachen omdat ik zelf ook continu morbide grappen maak; de rest viel het niet op.
- Waar je erg aan moet wennen, is de schrik bij anderen. Er zijn mensen die niet durven doorvragen. Er zijn mensen die je extra willen aanraken. Er zijn mensen die dat absoluut niet willen. Het enige wat je doet is registreren en alles toelaten, omdat elke reactie toegestaan is. Ik weet namelijk ook niet wat anderen hebben meegemaakt en waarom ze precies schrikken.
- Los van alle ellende heeft ziek zijn ook iets behaagzieks. Ik geniet ook van alle aandacht. Je staat in het middelpunt van de belangstelling, je krijgt de hele dag telefoontjes, mensen sturen voortdurend aardige mails, kaarten en brieven. Ik kan het iedereen aanraden. Maar als je echt belangstelling wilt dan moet je een filmpje over een UFO op je site zetten. Het domme filmpje van een luchtballon boven de daken is gisteren zo'n 140 keer bekeken, terwijl gewone filmpjes over zingende dichters nog niet half zoveel bezoekers trekken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha, ik ben nummer 141.

En Coen, inspirerende Coen, veel sterkte en lieve groet van Annet van de flex.

Anoniem zei

Goed dat je er was gisteravond!!! We zijn natuurlijk heel erg geschrokken maar doordat jij er over praatte en gewoon (wat is gewoon??) les gaf, is het toch minder eng.
Trouwens, ik vond de kikkerluchtballon het mooist!
Liefs, YO

Jan Paul zei

In plaats van een ufo kun je ook een foto van een naakte pipi langkous op je blog zetten. Goed voor honderden extra bezoekers.