hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 4 juli 2007

In de tussentijd 17

Stralende dag 6
- Slopende dag vandaag, want ik moest optreden met muziek in café Marleen. We gaan met de Dichtclub twee dagen staan op Noorderzon. En deze keer met muziek van Wil Schmal en Obed Brinkman (die jullie nog wel kennen van dit filmpje).
Ik had vorige week maandag al een keer geoefend met Wil, maar dat wil niet zeggen dat ik er helemaal gerust op was. Als a-muzikaal en a-ritmisch persoon sta ik doodsangsten uit op het podium. Zet me voor tweeduizend man en ik lees mijn gedichten zonder haperen op, maar zet twee muzikanten achter me en ik voel me weer dat onzekere jongetje in de muziekklas die weigert mee te zingen. Ik weiger ook altijd mee te zingen met cabaretiers die de zaal dwingen gezellig mee te doen.

- Vanmorgen was mijn favoriete vrouw van dag een weer in de bestralingsruimte. Ze vroeg of SuperGrover nu op mijn weblog stond. Er was ook weer een nieuwe vrouw die een beetje verbaasd was dat ik alles zo maar op internet zette. Ik zei dat mijn familie, studenten en bekenden dan meteen alles konden volgen.
Bij het weggaan vroeg ze, ietwat stellig: 'U bent zeker gestopt met werken.'
Ik kan dan met enige trots zeggen dat ik nog steeds werk (iets rustiger natuurlijk). Direct daarna denk ik dan paniekerig: is dat wel het goede antwoord? Had ik niet meteen moeten stoppen met werken een paar weken geleden?
- Ja, Jan Glas kan zingen. Die gaat zelfs een beetje a capella staan doen. Maar ik, arme ik, weet niet eens wanneer ik moet invallen. Heb toch heel erg de indruk dat ik door de muziek heen praat. Volgens Krakatau-debutant Emiel Mathulewicz viel het optreden wel mee. Ik had het zweet op de rug.


- Las vandaag in De Pers de column van oud-Tzumredacteur Peter Middendorp. Hij zit een jaartje in Den Haag om de politiek te volgen. In deze column schreef hij dat hij van de publieke tribune was gestuurd omdat hij de krant zat te lezen. Dat wordt niet op prijs gesteld. Het kostte Peter bijna zijn perskaart. Je kunt de column hier nalezen (De Pers van woensdag 4 juli, blz. 5)
- Vandaag ook in de krant gelezen dat er in België verschillende mensen waren overleden na een verkeerde bestraling. Foutje met de apparatuur. Beam me up, Scotty.

2 opmerkingen:

Jan Paul zei

Je Ufo-filmpje heeft zware concurrentie gekregen uit Winschoten, Coen. Kijk maar: http://www.youtube.com/watch?v=ENrJFk8Ulf4

coen zei

Charlatans! Je ziet meteen dat dat nep is, terwijl mijn ufo...