hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 21 december 2007

Huus is uut

'Mijn werkcolleges waren erop gericht de persoonlijke ervaringen en emoties van mijn studenten een toontje lager te laten zingen, zodat de stem van de technicus beter hoorbaar zou worden,' zegt Esther Jansma in het voorwoord bij de bundel Huus die een bundeling bevat van de gedichten die studenten hebben geschreven tijdens de colleges van de dichteres aan de universiteit van Groningen.

Woensdagavond werd de bundel gepresenteerd, voorafgegaan door een interview dat Ellen Deckwitz de dichteres afnam. Gillis Dorleijn introduceerde daarop, misschien al te ironisch, enkele dichters aan de hand van de korte biografieën die ze hadden gemaakt voor de bundel. En toen las (bijna) iedereen een gedicht voor: Enti Arends, Rik Baas, O. Banki, Ellen Deckwitz, Dick de Gelder, Els Haartsen, Ronny Harmsen, Arjen Hoekstra, Sacha Landkroon, Ruth Koops van 't Jagt, Namkje Koudenburg, Kees Meijer, J. Speelman, Tommy Voortman en Judith van der Wel. Benieuwd van wie we nog meer horen in de toekomst.
Vol trots toonde Esther Jansma daarna het eerste exemplaar van Huus. Tijd om te drinken en te signeren dat het een aard had.

Geen opmerkingen: