hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 12 januari 2008

Laatste dagen dichtwedstrijd!

Poëziewedstrijd 'Russische Sprookjes, volksverhalen en legenden' van de Schrijversschool en OB
De Schrijversschool van het Kunstencentrum Groningen organiseert in samenwerking met de Openbare Bibliotheek op de Gedichtendag en Poëziemarathon traditiegetrouw een poëziewedstrijd met dit keer als thema: Russische sprookjes, volksverhalen en legenden. Laat je inspireren door het thema door bijvoorbeeld de tentoonstelling in het Groninger Museum te bezoeken. Schrijf er een mooi gedicht over en stuur dit naar ons toe. De jury van deze wedstrijd bestaat uit Liesbeth Annokkee, Paul Janssen, Coen Peppelenbos en Minke Schat. De Poëziemarathon vindt plaats op donderdag 31 januari 2008. In deze Poëziemarathon werken boekhandels, cafés, literaire en andere organisaties samen om een gevarieerd poëzieprogramma van meer dan 24 uur te bieden.

Prijzen
De prijzen worden beschikbaar gesteld door de Schrijversschool van het Kunstencentrum Groningen en de Openbare Bibliotheek. De drie prijswinnaars ontvangen respectievelijk 75 euro, 50 euro en 40 euro. Daarbij wordt het winnende gedicht gepubliceerd in De Groninger Gezinsbode. De eerste drie worden geplaatst in het bekende literaire blad Noachs Kat.
De uitslag wordt om 15.30 uur op een speciale, openbare bijeenkomst bekend gemaakt in het Groninger Museum (Museumeiland 1, Groningen).

Voorwaarden
- per deelnemer mogen maximaal twee gedichten van maximaal 24 regels (exclusief titel, inclusief witregels) opgestuurd worden;
- de gedichten moeten te maken hebben met het thema Russische sprookjes, volksverhalen en legenden;
- op de inzending zelf mag geen naam en adres voorkomen. Die moet je apart bijvoegen, zodat de jury je werk onbevooroordeeld kan bekijken;
- geef op een apart briefje door: je naam, adres, telefoonnummer en emailadres;
- je inzending moet uiterlijk 14 januari opgestuurd zijn naar:

Poëziewedstrijd 'Russische sprookjes, volksverhalen en legenden'
Schrijversschool (Kunstencentrum Groningen)
Walstraat 34
9711 VS Groningen
r.sinkgraven@kunstencentrum.nl

Voor de meest actuele info: www.kunstencentrum.nl

Geen opmerkingen: