hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 25 april 2008

Benne van der Velde presenteert tweede bundel


Toet Vlaardinge en Rotterdam ('die mooie buitenwijk van Vlaardingen') was uitgelopen voor de Guinness Book of Records-poging: hoe krijg ik zoveel mogelijk mensen in een kleine kroeg bij een bundelpresentatie. Het was druk en rokerig in bomvol café D'Oude stoep waar Benne een feestje gaf ter gelegenheid van de verschijning van zijn tweede bundel: Dit harnas van kippenvel.

We zagen Alexis de Roode (foto hierboven) optreden, Kees Alderliesten, Lianne van Kalken en Daniël Dee (foto beneden, niet optredend).

Daarna kreeg Benne het eerste exemplaar van zijn bundel (dat hij overigens al eerder had opgehaald omdat de fotograaf van de lokale courant een 'fotomoment' wilde, waarna hij het exemplaar weer netjes terugbracht om het een kwartier later opnieuw te ontvangen). Hij gaf het eerste exemplaar weer door aan zijn vader. De oud-wethouder van Groen Links zei dat de carrière van Benne als volgt was samen te vatten: drie jaar geleden zeiden ze allemaal: hé, de zoon van Ben schrijft gedichten, nu zeggen ze: hé, ben jij de vader van de dichter Benne van der Velde?


Na de pauze begon de band Bonebag wel heel eigentijdse variaties op Bach te spelen en was het voor ons tijd om naar Groningen af te reizen.

1 opmerking:

Anoniem zei

t was een prachtig feestje met lieve mensen en mooie gedichtn, met dank aan jullie. die eerste foto is echt heeeel erg! :) hartelijks van benne