Regenboogreeks

vrijdag 25 april 2008

Zelfbedieningsbieb

Exclusieve beelden vanuit de openbare bibliotheek waar men de laatste hand legt aan de verbouwing. De vloeren zijn vernieuwd en de wanden zijn opnieuw geverfd (met hele harde kleuren), maar de grootste verandering zal zijn dat je niet meer met je boek naar een man of vrouw achter de balie gaat, nee, je moet nu zelf je boeken onder de scanner doorhalen.
Volgens Doeke Sijens, de opperhoofdman van de bieb, wordt alles beter en mooier, maar ik krijg toch nog enigszins nostalgische gevoelens: herinneringen aan die bibliotheekmevrouwen in Raalte die nog ouderwets een boek afstempelden, die soms iets goedkeurends zeiden over het door jou gekozen boek (maar aan de andere kant, minder nostalgische gevoelens over de opgetrokken wenkbrauw bij een verkeerde keuze, de lange wachtrij als er een uitgebreid gesprek gevoerd moest worden etc.etc.).1 opmerking:

Anoniem zei

Erg jammer, dat zelfbedienen. Ik ken iemand die overgestapt is naar een andere bibliotheek, omdat haar bibliotheek ook zo'n zelfbedieningscomputer kreeg. Hopelijk gaat de bibliotheek in Leeuwarden niet een dergelijk systeem aanschaffen. Anders ben ik genoodzaakt weer naar het zeer kleine bibliotheekje in ons dorp te gaan, waar twee zeer onvriendelijke dames de wacht houden. Ik ben tegen iedere vorm van zelfbediening.