hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 13 juni 2008

Meesterzanger Willie Batenburg

En in de serie meesterzangers na de originele Kale Bas en de intrigerende Wing nu de volstrekt onverstaanbare zanger Willie Batenburg (1927-2000)die in de Tiroler hoek zit. Ik kwam hem voor het eerst tegen op de site van Corrie Boin met een filmpje uit het tv-programma Taxi, maar de muzikale prestaties van de man zijn toch echt zo bijzonder dat hij zeker een plaats verdient in de serie meeterzangers.

Fans van Willie Batenburg hebben een speciale Hyves-site voor hem gemaakt, genoemd naar zijn grootste hit: Oene Maine Matsj.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Geef mij Anita en Ed maar! Véél beter!

http://youtube.com/watch?v=uJHxY7_2xgE&feature=related

coen zei

Nee, is veel te instructief. Dit is meer een soort Inburgeringscursus Chinees. We leerzaam.

Anoniem zei

Ooit was er op Radio Rijnmond een wedstrijd voor de bellende luisteraars. Voor zover ik me herinner met een mogelijke geldprijs van 100 gulden. Opgave: de exacte tekst van dit Oene Maine Matsj Tirol gebeuren meezingen. Ik geloof niet dat die prijs ooit gewonnen werd.

Anoniem zei

@Coen: dat is zo! Het doet me denken aan de filmpjes van Bassie & Adriaan toen ik kind was. Zij leerden je verschillende culturen kennen en vreemde talen (het alfabet, tot tien tellen...) spreken.

Unknown zei

Coen, een fenomeen en een Meesterzanger, dat was wijlen Willie Batenburg. En we moeten er voor zorgen dat meer mensen met dit fenomeen bekend worden. Jouw web-log waardeer ik, hopelijk kun je mijn werk ook waarderen. www.williebatenburg.nl