hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 20 juni 2008

Zomerlezen 2008

Net als vorig jaar heeft de CPNB geld gespendeerd aan de campagne Zomerlezen, waarbij bekende Nederlanders doen alsof zij wel eens een boek lezen. De campagne is geïnspireerd op de Amerikaanse campgane Get Caught Reading waarbij allerlei Amerikaanse topsterren tot hun schrik opeens een boek in de hand houden. Wat dacht je van de volgende basketbalsterren.

De CPNB, gesponsord door de NS, doet de campagne Zomerlezen al voor het derde jaar. Deze keer mogen weer drie beroemde mensen een boek vasthouden: een oude man, een lesbiënne en een jonge, zwarte man. Toevallig zijn ze alledrie sportverslaggever. Dat komt mooi uit, want deze zomer gaan we van het ene sportfestijn naar het andere. Ik hoop dan ook dat deze iconen hele volksstammen mensen aan het lezen zullen brengen. Van Mart Smeets weten we in elk geval dat hij veel gelezen wordt. Maar wat leest hij zelf? Als ik het goed zie is dat een Capitool-reisgids voor China.

Humberto Tan lees Sport, Nederlandse en Vlaamse sportverhalen van 1945 tot nu door Arthur van den Boogaard.

Maar wat leest Barbara Barend? Het omslag lijkt op dat van een literaire thriller. Tot nu toe heb ik het boek niet kunnen traceren. Wie?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik gok op een boek over de Olympische Spelen [de beelden op de omslag doen mythologisch aan]! Wellicht een boek uit het buitenland?

Anoniem zei

Ik heb het beeld wel gevonden (ik oefen mezelf in googlezoeken):
http://www.vam.ac.uk/images/image/12649-popup.html
Het zijn de drie gratiën.

coen zei

Mooi werk. Misschien is het een lesbisch boek?

coen zei

En verdomd: ik keek bij boekhandel Vrolijk en zag het omslag van Harry Mulisch: Twee vrouwen.

Anoniem zei

Ha! Fijn staaltje deduceren en combineren, Coen. Mijn twee vrouwen heeft trouwens een heel ander omslag. Flauw.

coen zei

De mijne ook. Zie het nieuwe blogje.