Regenboogreeks

maandag 15 december 2008

A.L. Snijders bij Godert Walter

Niet iedereen had zich van tevoren aangemeld. Er zaten en stonden dus zo'n veertig á vijftig mensen in boekhandel Godert Walter zondagmiddag om naar het interview met A.L. Snijders te luisteren ter gelegenheid van het verschijnen van zijn nieuwe bundel met ZKV's (Zeer Korte Verhalen) Bordeaux met ijs.
Ik had vooraf nog even gekeken naar de prijzen van zijn vorige bundel, Belangrijk is dat ik niet aan lezers denk, bij Boekwinkeltjes.nl en daar moet je al snel €250,- betalen. Gelukkig had Erik Kweksilber genoeg exemplaren van de eerste druk van Bordeaux met ijs ingekocht (volgens mij heeft hij er nu nog een paar over) om iedereen tevreden te stellen.
Na het interview zei iedereen dat ik zo'n gemakkelijke middag had. Dat klopt. A.L. Snijders is een geboren verteller. Daar hoef je eigenlijk geen interviewer bij te zetten. Ik heb wel eens het tegendeel meegemaakt. Daar word ik af en toe nog wel eens wakker van. Nu waren enkele vragen genoeg om een dik uur te vullen. Ik ga goed slapen.
(De eerste twee foto's hieronder zijn gemaakt met een telefoon door een man die zijn naam liever niet genoemd ziet, de twee foto's daaronder zijn gemaakt door Giny Backers en de twee daaronder door ondergetekende: Igor Wijnker aan de signeertafel en de Directeur van het Artistiek Bureau).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En keurig op tijd was hij in Amsterdam bij de uitreiking van het beste 1000 Woorden-verhaal van 2008. Van de 20 vragen die je had kunnen stellen, stelde je er maar 3, zei hij. "Ja," zei ik, "zo kort mogelijk schrijven, maar..."
"Lullen kan ik wel ja," zei hij.

coen zei

Inderdaad. Maar dat is altijd beter dan 20 vragen voorbereiden en er dan 50 nodig hebben.