hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 11 april 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 11 april


Over een hoedenkakker, de gevaren van de islam en Dingetje en andere hoogtepunten op radio Selexyz.

Pasen, dus Martin Ros haalt herinneringen op aan zijn tijd als misdienaar.
- Selexyzpresentator: Gaat u er nog wel eens heen? Ik ga d'r ook nog eens heen. Selexyzpresentator: Oké. Vooral als pater hoe heet dat, die beroemde pater met die boeken hoe heet ie? Die vroeger in Den Bosch stond. Hoe heet, die man met dat dit Selexyzpresentator: Ik ben niet zo op de hoogte van paters. met dat boord, nou ja goed. Selexyzpresentator: Nou ja. Oké.


Timothy Snyder - De rode prins
- Hij [Wilhelm von Habsburg, cp] was rood, nee hij was radicaal, hij was socialist. En dat was ie steeds. Hij heeft een korte periode, toen Oostenrijk ineenzakte, je weet wel en geannexeerd is door Hitler in 1938, heeft ie tijdelijk een beetje gedacht: het komt van de dictaturen: Mussolini, Franco, eh Dingetje, eh Hitler.
- Hij had drie vier minnaressen terwijl ie homo was, maar ja hij kon alles tegelijk hè. Deze man was zeer merkwaardig.


Hans Jansen (e.a.) - Eindstrijd
- Daar wil ik ook eens aandacht aan wijden omdat het misschien van verschillende kanten genegeerd zou worden. Je weet je krijgt de politie op je dak als je iets van de islamieten zegt. Het is de omgekeerde wereld. Maar je moet wel begrijpen waar het om gaat. Om de eindstrijd, die zij voeren. Binnen twintig jaar hopen ze West-Europa helemaal onder hun invloed te hebben. De islam! Ja, ik zeg nu niet wat ik meen. Dan krijg ik weer boze brieven: Ros die huwuwuwuwuwu. Nou ik zeg het niet. Het staat in dit boek.
- Mat Herben is ook een groot man. Die heeft een prachtig stuk over Andalusië, dat eigenlijk de schijnstaat van de islam is. Al deze punten waar jij niks van weet, jij helemaal niet, maar ik een beetje, jaaah daar weet jij niks van.
- Als je de televisie aanzet: Jut en Jul hebben het over God, terwijl nog niemand ooit God heeft gezien. Het is gewauwel. In die leegte springt één groepering: de islam.
- Selexyzpresentator: Is er ook een ander geluid te horen in dit boek? Welnee, dat is er niet. Zeker net als die bekeerde joden die met de eh met die aanhangers van de islam heulen, hè. Van Wint of hoe heet die man? [Harry de Winter van 'Een ander joods geluid', cp] Dat zijn toch halve gekken? Dat lukt nooit.


Rudi Rotthier - Redmond O'Hanlon over God, Darwin en natuur
- De vriendachap met Boudewijn Büch kwam hem duur te staan, want die kreeg ruzie, ja Boudewijn Büch kreeg overal ruzie mee, ook met mij op den duur, dat weet je, dat is dus met eh met Boudewijn Büch!
- Hij bezit 50.000 boeken, dat is iets meer dan ik heb.
- Ik moet je dus zeggen dat die meneer Rotthier, die misschien in België een beroemdheid is, maar ik kende hem niet zo erg, die ja dat is een brave brave hoedenkakker hè.


En tenslotte nog een paasboodschap:
- Ik wil zeggen: 't is nu pasen, eerste paasdag is het morgen, vandaag is het paaszaterdag. Ik wens alle luisteraars naar mij veel genoegen, trekt u niets zich niet teveel aan van mijn wartaal, het duurt misschien nog heel lang, hslfl, ga maar naar het strand met een mooi boek en lees dat.

Geen opmerkingen: