hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 11 april 2009

Presentatie Tied legt een wissel

Gisteren is de vijfde bundel van Anneke Mensen-Siegers gepresenteerd: Tied legt een wissel. Anneke en haar man Ben vierden meteen hun huwelijksdag en namen ook al een beetje een voorschot op het 25-jarig dichterschap van Anneke in 2010.
Jan Glas was er gelukkig weer bij en las enkele mooie gedichten voor; de zaal luisterde ademloos.
Ik mocht Anneke kort interviewen, maar omdat het programma was uitgelopen beperkte ik me tot het stellen van één vraag, omdat Anneke, die gewend is om grote zalen toe te spreken, met moeite de microfoon weer uit handen wist te geven. Ook zij las enkele gedichten voor. We hoorden dus Drents en Gronings en ook de zangeres Johanna Pijper zong in het Gronings.
We weten ook zeker dat we in de krant komen want een fotograaf van De Krant vroeg ons of we al voor het programma net wilden doen dat we het eerste exemplaar overhandigden (dan kon hij weer op weg naar het volgende nieuwsitem in het altijd bruisende Peize). Waarop ook de fotograaf van website Dit is Peize zijn kans schoon zag.

Na de presentatie kon kon Anneke aan het signeren en niet lang daarna was er een overvloedig warm en koud buffet. En nog een nagerecht en nog koffie met bonbons. Bij het afscheid kregen Peter, Jan en ik ook nog een enorme Drentse krentenmik mee. We zullen geen honger hoeven te lijden dit weekend.

Geen opmerkingen: