hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 12 april 2009

Pyjamaparty bij de Directeur


Gisteren op de verjaardag van de Directeur van het Artistiek Bureau allerlei wetenswaardigheden gehoord over de televisie-avonturen van diverse Flanorleden. Zo deed voorzitter Maarten Praamstra ooit met schrijver in de dop Daniel Goudena mee aan de voorrondes van Lingo. Je doet aan literatuur, dus je begint bij het zesletterwoord. Ze drongen door tot de tweede ronde en dat betekende een gratis lunch. Mensen die na één ronde afvielen, moesten met een lege maag naar huis. Uiteindelijk bleken ze ook de tweede ronde te hebben doorstaan. Verder kwamen ze niet, want ze hadden wel de Lingo-kennis, maar niet de Lingo-looks. De vraag of dat laatste erg was bleef de gmoederen nog lang bezig houden.
Bij de cadeaus voor de directeur zat ook een pyjama die zijn ouders hem gegeven hadden. Dat leverde opnieuw veel gespreksstof op. Wie draagt er tegenwoordig nog een pyjama en als je er een draagt: moet ie van katoen zijn of juist niet? De voorzitter van Flanor merkte op dat hij al twaalf jaar dezelfde pyjama had, waarna een ander Flanorlid zei: 'Ik denk dat ik toch maar afzie van dat Flanor lenteweekend.'

7 opmerkingen:

Chrétien Breukers zei

Was de Stofjas er ook? En heeft die nog altijd die schattige, badstoffen pyjama met beertjes-opdruk?

coen zei

Nee, de Stofjas heb ik niet gezien en de Directeur zal kunnen beamen of hij een pyjama met beertjesopdruk heeft.

De stofjas zei

Nou Chrétien, die pyjama achtervolgt me al sinds 1983. En dan te bedenken dat ik al meer dan 20 jaar geen pyjama meer draag!

Marjan zei

Ja, het spijt me als ik nu de regels van fatsoen overschrijd, maar ik móet het weten: wat draag je nu dan 's nachts, Stofjas? Wat is de volgende stap voor een man die in een badstoffen pyjama met beertjesopdruk sliep?

De stofjas zei

Mag ik De Directeur vragen om daar antwoord op te geven?

Nick ter Wal zei

Wat hij 's nachts draagt weet ik niet, want De stofjas en ik slapen gescheiden, zoals het hoort. Als hij 's ochtends de trap afstommelt draagt hij doorgaans een t-shirt en een onderbroek, beide zonder opdruk. Dit is op werkdagen. Wat hij op vrije dagen doet weet ik niet. Laat staan met Pasen.

Hij zit trouwens als gegoten, mijn cadeau.

Marjan zei

Hè, wat een deceptie.
Ik citeer nu Julie, de zuster van Joop ter Heul: "Een vrouw moet er 's nachts ook gesoigneerd uitzien." Jammer dat dat niet voor mannen geldt.