hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 30 mei 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 30 mei


Natuurlijk Hitler en nog wat andere hoogtepunten op radio Selexyz.

Edward Dolnick - De vervalser - het waargebeurde verhaal van Han van Meegeren, de grootste kunstvervalser van de twintigste eeuw
- Het was een raar mannetje met zo'n naar voren geschoven pet, altijd trillende handen, meestal z'n hoofd in z'n handen, is waarschijnlijk als kind te kort gedaan door de grote kenners en heeft zich voorgenomen een van de grote vervalsers te worden. Selexyzpresentator: Trillende handen en dan een groot vervalser zijn: dat is knap.
- In Amsterdam woonde die een tijd, nog in de oorlog, vlak in de buurt van Anne Frank. Als hij feesten gaf, want het meeste zette-n-ie om in drank en prostituees, moeten ze het bij Anne Frank thuis haast gehoord hebben.


Erik Brouwer - De ronde van Italië
[Zes minuten gaan op aan de belevenissen van Ros op de fiets en de boeken die Ros zelf heeft geschreven over wielrennen en dan blijft er nog een minuutje over voor het te bespreken boek. Maar ja, wat kom je te weten? Dit is alles wat hij zegt over de inhoud van het boek]
- Selexyzpresentator: Nu even naar dit boek dat we op tafel hebben liggen van Erik Brouwer. Wat is dat voor boek? Dat is, die heeft één één tour beschreven, dat is die van twee jaar geleden, die gewonnen werd door eh door de man die ik dus net noemde Di Luca, Danilo Di Luca, in de laatste etappe, fascinerende tour, waarin ie dus het gevecht tussende groten beschrijft in de Ronde van Italië. Erik Brouwer, staat ook heel hoog bij die mensen van die van dat tijdschrift over wielrennen, maar hij, ja weet je wat het is? Ik ben een wat ouder wordende man en dan word ik waarschijnlijk feller, hè. Ik schrijf feller, ik schrijf hartstochtelijker. Selexyzpresentator: Sommige mensen worden dan juist milder, hè? Je krijgt bij rillingen op de rug en Brouwer schrijft als koel als door een mie een mieloep [?]gekeken naar die renners. Dat is dus het verschil. Maar verder, ik wil het ook warm aan iedereen aanbevelen die ook eens weten wil tegen welke achtergronden die ronde van Italië zich afspeelt. Want het is een merkwaardig land, hè, een lang smal land met veel bergen toch, waarin die mensen hun prestatie moeten leveren. 't Is een ongelooflijk avontuur en daar toont ie er één van.


John Rabe - De goede nazi van Nanking
- Dat wil dus zeggen dat die soldaten, van die rauwe Japanners, en je weet dat zijn de wreedste van heel Europa, die kregen daar de gelegenheid om daar te keer te gaan. Bejaarde vrouwen die namen ze zestig keer per dag. Die bonden ze vast aan stoelen en dan gingen ze zestig keer op die vrouwen.
- Maar wat die Chinezen ook geleden hebben, hè? Nu is het het grote China, wat misschien wel de macht van Amerika bedreigt. Zo, ja zo erg is het nu. Communistisch China, een rijk land door de inzet van Mao Tse Toeng, en tegelijkertijd zijn het, ik kan je aanbevelen: ga veel Chinees eten. Dat zijn de aardigste Selexyzpresentator: [lachje] nou, echt waar, dat zijn de aardigste mensen die er zijn. Ze zetten, het hele huis wemelt meestal van kleine kinderen. Allemaal van Chinezen, want Chinezen neuken nooit met een ander, altijd met een Chinees.

2 opmerkingen:

blaski zei

Ja, het was niet veel vandaag. Het is soms inderdaad meer 'wat maakt dit boek in Ros los' dan een daadwerkelijke bespreking. Geldt in ieder geval voor dat boek van Brouwer.

Nick ter Wal zei

'die rauwe Japanners, en je weet dat zijn de wreedste van heel Europa' - laat hem volgend week een atlas bespreken a.u.b.