hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 25 december 2009

Buschauffeur zet krijsend kind uit de bus

Hulde aan een buschauffeur in Almere die een krijsend kind en de moeder uit de bus zette. Krachtdadig optreden tegen kinderoverlast. De buschauffeur voegde de moeder nog toe dat als ze geen kinderen kon opvoeden ook geen kinderen moest nemen. Daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in.
In plaats van applaus voor zijn krachtdadig optreden is de chauffeur op non-actief gesteld door Connexxion. In straatinterviews door Webregiotv (die volgens dit filmpje ook nog hebben lopen klikken) zijn mensen vooral verbijsterd over het optreden van de chauffeur. Dat verbijstert mij dan weer. Als lezer en openbaar vervoergebruiker zou ik veel vaker optredende chauffeurs willen zien tegen geluidsoverlast.
(Het onderstaande voorbeeldje komt uit Amerika)


UPDATE: zie ook de reactie hieronder van Gelkinghe. Gelukkig blijkt de werkelijkheid net iets anders te liggen. Dat maakt het opkloppen van het nieuws door de journalisten van Webregiotv alleen maar nog vreemder.

2 opmerkingen:

Gelkinghe zei

Bijzonder eenzijdig verhaal van dat Webregio Almere. Ze hebben de klacht van een passagier genoteerd en doorgespeeld en vergaten om weerwoord te vragen. Na het zien van de camerabeelden heeft de werkgever de schorsing ongedaan gemaakt.
Bij de reacties op dat bericht van Webregio zit onder andere deze van
"een buspassagier":
"Ik zat toevallig in die betreffende bus en sta volkomen achter de chauffeur. Ook ik zat me gek te ergeren. Vanaf het station in Almere stad tot aan de Bloemenbuurt zat het kind oorverdovend te krijsen, schreeuwen en schoppen tegen alles aan. Moeder heeft er geen enkele keer iets van gezegd, nam het kind een paar keer op schoot en hield het in de houtgreep, waarop het kind nog zei: mama je doet me pijn. Tot 2x toe glipte het kind van moeders schoot na een worsteling en viel daarbij in de buggyruimte. Moeder hield het kind ook tegen het raam gedrukt om het te kalmeren, ook dat lukte niet. Het kind schopte tegen alle panelen aan, waarna moeder het kind weer op schoot nam, en het kind keihard tegen het raam begon te schoppen. De moeder had het kind totaal niet onder controle, en ik (en medepassagiers, dat kon ik aan hun gezichten zien) zat me gek te ergeren. Na ongeveer een kwartier was de buschauffeur het zo zat (geloof me, hij niet alleen) dat hij inderdaad moeder verzocht de bus te verlaten. Hij zette (en niet gooide!) de buggy buiten, pakte daarna het kind op en zette het buiten. Zij had wel degelijk een jasje aan, (een zilverkleurige, met capuchon). En ik geef eerlijk toe, dat ik na deze actie van de chauffeur heb geapplaudiseerd (en meerderen met mij) dus dat wil wel wat zeggen! Ik hoorde een man zeggen: dat had je veel eerder moeten doen! "

coen zei

Dank Gelkinghe voor deze aanvulling.