hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 15 december 2009

NHL: Willem Smink weblogt (15)Alweer het derde blogje van Willem dit studiejaar, het zevende dit kalenderjaar. 348 woorden telt het stukje deze keer en het gaat opnieuw over de nieuwbouw van de Bouhof. We mogen alleen geen Bouhof meer zeggen na de verbouwing: het heet geloof ik nu Kenniscampus Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Hogeschool of zoiets. (Onze buren heten als we terug zijn ook niet meer CHN, maar Stenden. Stenden, de hele christelijke identiteit door de plee dankzij wat marktgericht denken.)
Willem noemt onze kenniscampus 'de nieuwbouw'. Hij had vorige week maandag hoog bezoek: de minister.
'Plasterk is een man die zich goed kleedt. Verstandig daarom dat we hem maandag niet op onze modderige nieuwbouwlocatie ontvingen, maar bij Gameship.'
Gameship is het bedrijf waar de NHL ook een beetje geld in steekt, maar waar men wel heel graag mee naar buiten treedt alsof wij van de NHL het zelf bedacht hebben.
'CNN was helaas verhinderd, maar omroep Fryslan maakte een mooie reportage van het bezoek.'
Gameship is een erg goed bedrijf inderdaad. Maar terug naar de nieuwbouw. Je hebt dus een nieuw gebouw waar een paar miljoentjes tegenaan zijn gegooid, je hebt er ook al duizenden potentiële studenten ontvangen op de open dag en je hebt al een grote dag voor al het personeel georganiseerd om het gebouw te bekijken. Er zijn zelfs al diverse mensen aan het werk op de nieuwe locatie, maar de minister wordt naar een bedrijfje geloodst omdat hij zich zo goed kleedt?
Of hebben we hem later nog nodig voor de officiële opening?
Voor de rest leest het stukje van Willem deze keer goed weg. Het is niet een en al gejubel deze keer. Er staan zelfs een paar zinnen in dit blogje die ik ironisch zou noemen (goed zo Willem).
'De vloerverwarming geeft ook even een andere voetbeleving.'
Een prachtige zin die meteen allerlei beelden oproept. Willem doet 's ochtends zijn bemodderde schoenen uit, daarna zijn sokken en gaat staan op de warme vloer. Wat een andere voet, denkt hij dan, ik beleef mijn voet heel anders.
Het CvB is ook nog eens aan het flexplekwerken gegaan en dat is (nu het gebouw nog niet stampvol zit), een ware uitputtingsslag:
'Management by walking around is in dit enorme gebouw wel een fitnessgebeurtenis.'
Maar gelukkig wel met warme voeten.

Geen opmerkingen: