hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 14 december 2009

Groninger Museum met twee nieuwe exposities


Toet kunstminnend Groningen was er, op de feestelijke dubbelopening van de tentoonstelling van de modeontwerpers Bernhard Willhelm en Jutta Kraus, en die van het Duits Expressionisme (1905-1930). De kledingcode was 'overdressed' en leidde tot excentriciteit in uitdossing en gedrag. Zo kon Roos Custers weer eens haar nieuwste schoentjes aan. Aanwezig op deze zaterdagavond was ook onze verse burgervader Peter Rehwinkel zoals te zien op bijgevoegde foto. Helaas had hij na het openingswoord verricht te hebben zijn ambtsketting afgedaan, of beter gezegd: af laten doen. Zijn Engels was heel behoorlijk, maar het schijnt dat het steenkolenengels van directeur Kees van Twist in één klap duidelijk maakte waarom hij in New York mislukt was. Zo hoopte hij dat Peter Rehwinkel 'with your man' nog vaak terug zou komen in het museum. De aanwezigen vroegen zich vooral af waarom voor een opening in het Engels was gekozen, aangezien door de aanwezigheid van veel Duitse gasten eerder een Duitse toespraak in de lijn der verwachting lag.
Hier op de foto was Peter Rehwinkel weer mens onder de mensen. Meer foto's van het evenement te zien op de website van het Groninger Museum.
Voor de rest schijnt het een enorm leuke opening te zijn geweest, veel leuker dan de opening van Folkert de Jong een paar maanden geleden.
(Hieronder Frank de Vries met Hein Braaksma, vreemde man met Doeke Sijens, Peter Rehwinkel tussen Roos Custers en Dolf Verlinden, Stefan Nieuwenhuis en Brenda van der Wal).
Geen opmerkingen: