hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 20 mei 2010

Benali in boeken: de kijkcijfers dalen weer


'Utrecht zweeft als een kogel tussen trots en schaamte.' Benali in boeken streek neer in de Domstad waar slechts twee schrijvers geïnterviewd werden: Ingmar Heytze en Manon Uphoff. De uitzending trok 121.000 kijkers.
Het centrale gegeven van deze uitzending was: Is Utrecht verdoemd (volgens de korte samenvatting), maar in werkelijkheid ging het over macht. Dat thema komt nadrukkelijk aan de orde in het leven en werk van Uphoff. Haar bekende verhaal 'Poep' is het enige literaire verhaal dat in de hele uitzending besproken wordt. Wel een mooi inkijkje in het oude huis waar de NSB ooit zat. Als Benali en Uphoff voor het huis staan, gaan daar net de gordijnen open. Anti-kraak.
Van stadsdichter Ingmar Heytze geen gedicht deze keer wel een pleidooi om al het oude te bewaren. 'Je bent een bewaarder van verloren dromen,' aldus Benali. Als voorbeeld wordt de gedigitaliseerde letter Petronius van de Utrechtse schilder Moesman gegeven. Volgende week: Nijmegen.
Get Microsoft Silverlight

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Manon van het ene been op het andere: een worsteling.
kelders van de nsb een dieptepunt. De openbaring van De Petronius het hoogtepunt.
De prijs van het font is EU 75,00 een aderlating.
En dat allemaal vanwege?

Anoniem zei

De prijs van het font is gebaseerd op de jaren werk die Moesman zelf erin heeft zitten, plus de honderden mensuren die Autobahn in de digitale restauratie heeft zitten. Deswegen.

coen zei

graag wat minder anonieme reacties.