hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 8 mei 2010

Martin Ros: de hoogtepunten van 8 mei


Martin Ros is weer terug op radio Selexyz.

James Ellroy - Het bloed kruipt
- Ik moet het ook voor alle liefhebbers van de grote misdaadroman er wel bij zeggen, die nu allemaal Denning Mankell en hoe hoe heten al die, al die mensen uit het noorden lezen.
- Ik kan onmogelijk op details van dat boek ingaan. Je houdt ervan of niet.
- Ellroy heeft bij De Arbeiderspers gezeten. Hij is toen een keer op bezoek geweest in Nederland, dat herinner ik me nog heel goed. Hij ziet eruit als iemand die ver van de sterren komt. Als je met hem gaat eten, plotseling dan legt hij iedereen het zwijgen op en stoot ie kreten uit van beesten uit het wilde dierenbos. Het is dus, ja, ongelooflijke figuur Selexyzpresentator: Stond hij afgelopen 4 mei op de Dam? Of was dat...

Kester Freriks - Gehuwde dochter
- En Freriks, Kester Freriks, die er een beetje als een braaf jongetje uitziet.
- Je ziet nu, Griekenland, dat was het mooiste land terwereld, iedereen ging naar Griekenland. Als je een centje over had dan kon je heerlijk voor een maand aan het strand liggen, want die mensen deden alles voor je. Die Grieken, die hebben alles verzopen, die hebben alles verpest, die hebben alles opgemaakt.

Jacques Presser - Homo submersus
- Hij heeft ook De nacht der Girondijnen geschreven. Dat is een onder pseudoniem ingeleverd boekje van hem. Dat gaat over dat kamp waar die mensen zaten in Drenthe, weet je wel? Ook al vreselijk, waar elke dinsdag de trein kwam, die nam de slachtoffers mee naar Duitsland: kom er maar in, kom maar in de trein. Selexyzpresentator: Westerbork. Westerbork!
- Hij is ook soms een beetje wazig. Een beetje, bijna christelijk. Het is zo'n veredelde marxist, hè.

Geen opmerkingen: