hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 24 april 2011

Nominaties Tine Clevering-Meijer Prijs bekend

De Songclub van café Marleen, Goov muziektheater, (uit Groningen) en de Vliegende Hollander (uit Appingedam) zijn dit jaar genomineerd voor de Tine Clevering-Meijer prijs. De prijs is bedoeld voor personen of instellingen die nieuwe muziek stimuleren of mogelijk maken, zonder winstoogmerk. Ieder jaar worden mensen of instellingen genomineerd uit een bepaalde discipline zoals geschiedenis, letteren, beeldende kunst, dans, theater, muziek en natuurbehoud. De discipline wisselt elk jaar.
De Songclub is natuurlijk mijn favoriet omdat uit de Songclub de Dichtclub is voortgekomen.

De prijs van 5000,- euro en een beeldje van Eddy Roos wordt volgende week donderdag uitgereikt door Commissaris van de Koningin Max van den Berg.

Vorig jaar won Sieger MG de prijs in de categorie letteren. Ondergetekende was toen evenals Anton Scheepstra een van de genomineerden. Op zijn site schreef Sieger MG destijds wat hij met de prijs wilde doen:
Met deze prijs, zie ik eindelijk een mogelijkheid om een beetje tijd en ruimte te maken in mijn drukke, gefragmenteerde bestaan. Zo ben ik van plan om een deel van de prijs in te zetten om mijn verhalenbundel te realiseren. Een tweetal verhalen zijn al gepubliceerd, een stuk of vijf staan in de grondverf en ik heb meerdere verhaallijnen uitgedacht. Nu de uitvoering nog! De mogelijkheid is daar! Ook wil ik een deel besteden voor de aanschaf van bijvoorbeeld een animatie-laser, zodat ik de nachtelijke skyline van Groningen van kleurrijke poëzie kan voorzien..

Als ik er helemaal uit ben wat ik precies met het prijzengeld wil gaan doen, zal ik mijn plannen aan het bestuur van het Prins Bernhard voorleggen.

Filmpje Goov muziektheater (uit Bommen Berend, de musical)

3 opmerkingen:

Angelika zei

... beeldje Jan de Roos moet wellicht zijn: Eddy Roos?

coen zei

Je hebt gelijk. Dank (op de website van de prijs staat Eddie Roos).

Angelika zei

Eddy Roos kennende zal het een prachtig beeldje zijn ... en gegund aan de Songclub!