hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 29 november 2012

Absinterklaas verhuist naar Groningen


Update: dit feest is alleen voor genodigden!

Niet Utrecht, maar Nollywood in Groningen wordt het decor van Absinterklaas. De Utrechtse traditie, eerst nog met het illegale nu met het legale groene gif absint, is overgeplant naar het noorden. Het persbericht:

De dichters:
1.) Menno Wigman, de huidige stadsdichter van Amsterdam. Wigman heeft al een trits publicaties op zijn naam staan, waaronder de bundel Zwart als kaviaar (2001) waarmee hij destijds de Jan Campertprijs won. Zijn laatste bundel, Mijn naam is legioen, werd onlangs genomineerd voor de VSB-poëzieprijs 2013. Wigman is tevens vertaler en essayist.
2.) Willem Thies. Met zijn debuut Toendra won hij in 2006 de C. Buddingh'-prijs. Daarna volgden de bundels Na de vlakte (2008), genomineerd voor de J.C. Bloemprijs, en Twee vogels één kogel (2012). Optreden in Nollywood wordt voor Thies een thuiswedstrijd; hij heeft jarenlang in Groningen geschiedenis gestudeerd.
3.) Rense Sinkgraven, ex-stadsdichter van Groningen. Duizendpoot Sinkgraven is tevens filosoof, docent, interviewer, organisator van literaire avonden en wandelingen, verwoed schaker, bibliothecaris en kattenliefhebber; een soort homo universalis après la lettre. In 2005 debuteerde hij met de bundel Bombloesem.
4.) Joost Oomen, ex-huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens drummer en schilder. Oomen is een voordrachtskunstenaar/performer pur sang, die met speels gemak het publiek naar zijn hand weet te zetten. Eind 2012 verschijnt van deze jonge hond de bundel De stort bij de Groningse uitgeverij Passage.
De muzikanten: De tonen worden 8 december gezet door de Groningse formatie Sexton Creeps; die levert prachtig zetwerk af. Een unieke band met een donkere en volstrekt eigen sound. Dát willen we hebben op een Absinterklaasavond. Voor voorgenot, zie Sexton Creeps op YouTube. Wie het proza en de uiting van beeldende kunst gaan verzorgen is nog niet geheel bekend. Volg onze Facebookpagina: Absinterklaas! En meld je aan op ABSINTERKLAAS@HOTMAIL.COM. Nollywood is klein en snel gevuld...
Locatie: Herestraat 92, pand Nollywood, Groningen Tijd: vanaf 21.00 uur Entree: 10 euro, inclusief minstens twee glazen absint.   Alleen voor genodigden.

Geen opmerkingen: