hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 2 december 2012

Na Zomerzinnen en Nazomerzinnen nu ook Winterzinnen


Persbericht:
GLOEDVOL INTERMEZZO IN AMEN

Op de vrijdag tussen Kerst en Oud & Nieuw brengt Stichting Zomerzinnen muziek en literatuur in en rond café De Amer. Het programma begint ‘s middags met een wandeling door het stroomdallandschap Drentse Aa. Onderweg brengen o.a. dichteres Marga Kool en vertaler Willem Groenewegen een ode aan Rutger Kopland, die afgelopen zomer overleed. Binnen zingt Tangarine nummers van de cd Wintersongs: the December Sessions en geeft Hans Dorrestijn een lezing over vogels, waarbij hij, als milde spotvogel, zichzelf en de wereld om hem heen op de hak neemt.

Burgemeester Eric van Oosterhout kwam met het idee om in Amen iets te doen met vuurkorven, Glühwein en cultuur. Stichting Zomerzinnen zag het direct voor zich en stelde een programma samen dat past in de tijd van het jaar en bij de locatie. Na alle kerstconcerten een ander geluid.

Een wandeling voert langs het Amer Diep, waar op verschillende plekken verhalen en gedichten klinken. Ook Rob Chrispijn en Elly & Rikkert leveren een bijdrage.

Tekstschrijver Rob Chrispijn uit Vledderveen was jarenlang hofleverancier van Herman van Veen, o.a Suzanne en Rozengeur zijn van hem. Inmiddels worden zijn teksten door vele anderen gezongen. Toen hij in 2010 veertig jaar in het vak zat, zijn z’n 100 beste teksten gebundeld in Nooit zongen vogels harder.

Het troubadourduo Elly en Rikkert staat al meer dan 45 jaar op het podium. Samen spelen ze kindervoorstellingen en volwassen-concerten. Als ze niet optreden, schrijven, vertalen of presenteren ze. Afgelopen voorjaar publiceerde Elly met Willeke Brouwer (Perfect) Gelukkig, over alles wat een vrouwenleven leuk en lastig maakt. Meest recent werk van Rikkert is Adam zaait radijzen, een bundel met sonnetten.

In café De Amer wacht een warme maaltijd. Deze wordt omlijst door Ballads2. Pianiste Margreet Puite en zangeres Petra Herbrink-Vosman vormen sinds 2005 een duo. Zij brengen met dichteres Suze Sanders een stemmig Drentstalig programma met liedjes en gedichten. Daarna geeft Tangarine een intiem concert. Sander en Arnout Brinks uit Assen wonnen in 2010 de derde prijs in de Singer/Songwriter finale van de Grote Prijs van Nederland en in 2011 de Talentprijs.

Liedtekstschrijver en cabaretier Hans Dorrestijn is dankzij Dorrestijns Vogelgids en Dorrestijns Natuurgids onbetwist de scherpzinnigste en geestigste auteur op ornithologisch gebied. Onlangs verscheen Dudeljo!, een eerbetoon aan de Wielewaal. Maar Dorrestijn brengt ook van alles aan het licht over misschien wel de vreemdste vogel die de natuur kent: de mens. Tot slot verzorgen Rob Chrispijn en Elly & Rikkert een gezamenlijk optreden.

Winterzinnen: 28 december van 16.00-20.30 uur, toegangsprijs € 20,-
Een programma waar je warm van wordt

Zie verder: www.zomerzinnen.nl

Einde persbericht

Geen opmerkingen: