hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 17 december 2013

Plaza Sportiva Martiniplaza gaat dicht (2)

Mijn vorige blog over de sluiting van Plaza Sportiva Martiniplaza werd ook gelezen door de bedrijfsleider. Toen ik de deur uitliep, zei hij nadrukkelijk: 'Dag...Coen.'

Ik heb het er inmiddels met twee mensen over gehad. Uiteindelijk zit de sfeer van een sportschool niet in de faciliteiten (die moeten goed zijn, punt), maar in de manier waarop je als klant benaderd wordt. Is het wel onderzocht waarom de klanten wegbleven of is dat alleen maar geconstateerd? Ik ben met weinig tevreden en kom niet voor de sociale contacten op de sportschool, al is het wel aardig dat je bepaalde mensen, die er ook al jaren komen, groet als oude bekenden. Een van de twee mensen die ik heb aangeraden lid te worden zei: je kunt er komen en je kunt na twee uur weggaan en dan kun je met niemand hebben gesproken. De eerste keer dat hij er was, werd hem kort uitgelegd waar alle apparaten stonden en pas na afloop van zijn training vroeg iemand hoe het was geweest. Op zijn antwoord dat hij wel had verwacht dat iemand tussentijds even zou informeren werd geschrokken gereageerd.

Henk, die Plaza Sportiva begon, ging af en toe naar buiten om een sigaret te roken en waarschuwde ons dat we ons niet te veel moesten inspannen. Gebrek aan fanatisme vind ik altijd een goede eigenschap.

In het Dagblad van het Noorden stond vanochtend een stuk over de sluiting. Er zijn al plannen om er een andere sportschool te vestigen. Op de bijbehorende foto zie je in een detail, over de schouder van de bedrijfsleider, mij naar binnen sjokken in die zo karakteristieke voorovergebogen houding. Toen ik even later 11.2 kilometer liep binnen zeventig minuten was ik op een gegeven ogenblik de enige sporter op de hele onderverdieping.Voor het personeel dat er werkt is het natuurlijk zuur dat de sportschool dicht moet. Een deel van de mensen kan mee naar de Euroborg, een ander deel niet. Dat is geen fijne kerst.

Van veel minder belang, maar voor Doeke en mij wel een beetje, is dat onze gay-soap rond Tavenier nu weer veroudert. Eerst verdwijnen al die gay-tenten in Groningen, daarna de burgemeester die in deel drie zo'n prominente rol speelt, maar nu verdwijnt ook de sportschool waar onze personages naar toe gaan. De werkelijkheid houdt helemaal geen rekening met fictie.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Coen als huidige medewerkster van Plaza Sportiva Euroborg zouden wij het super vinden als je onze kant op komt.Natuurlijk is de afstand niet onoverkoombaar. Het is een feit dat martini kleiner en daardoor knusser overkomt maar wij van de Euroborg proberen het zo leuk mogelijk te maken zowel voor leden als personeel. We verwelkomen je graag. Dus ik zeg: probeer het eens en misschien tot ziens.

Anoniem zei

> .. werd ook gelezen door de bedrijfsleider. Toen ik de deur uitliep, zei hij nadrukkelijk: 'Dag...Coen.'

Mooi om te lezen dat er naar je wordt geluisterd! Zo hoort het.

Zelf ben ik 8 jaar lang lid Plazasportiva Euroborg en Martiniplaza. Heel jammer dat MP nu gaat sluiten. Het vreemde is echter dat de bedrijfsleiding niet van plan is het tarief aan te passen. Tot 1 januari had ik de keuze uit twee fitnesscentra en na 1 januari blijft alleen de mindere keuze over. Ik zou dus verwachten dat het abonnementsgeld flink omlaag zou gaan. Ik krijg immers maar één locatie tot mijn beschikking in plaats van twee. Iemand hier andere berichten over gehoord?

Anoniem zei

MartiniPlaza maakt op 1 februari 2014 een doorstart. Veel oud-leden gaan mee. Mogelijk dat ontslagen personeel hier terecht kan. Zie onderstaande link
http://www.martiniplaza.nl/algemeen/fitness

Anoniem zei

Beste Coen,

Mooie blog,ben zelf 11 jaar lid en heb nooit begrepen waarom leden die lang lid zijn, nooit eens beloond worden.elk jaar betalen en niets terugzien.geef per jaar lid 1% korting en plaza had nog bestaan?men loopt toch allemaal weg om de veel te hoge prijzen.ik ga mee in feb naar martiniplaza

Anoniem zei

Ik ben het hier helemaal met jullie eens. Ik sport er ook al jaren. Het was er in de jaren dat Henk er was zelfs zo druk dat ik kon kiezen: of een onbeperkt abonnement of de sportschool verlaten. Ik heb het laatste gedaan. Op een gegeven moment hadden ze hierdoor te weinig leden want iedereen ging weg. Hingen ze weer aan de telefoon of ik wel terug wilde komen. Ik ben uiteindelijk weer terug gegaan. Nadat Henk is overleden is het nooit meer geworden wat het was maar sporten daar was prima. De bedrijfsleiders zijn niet bekwaam en daarom gaat de sportschool nu sluiten.
Anoniem, jij gaat in februari mee naar Martinplaza? Ik ben ook geïnteresseerd. Is hier al meer over bekend? Ik hoor het graag als iemand iets meer weet want ik ben op dit moment sportschoolloos

Anoniem zei

http://www.martiniplaza.nl/uploads/bestanden/86b80548-335e-467c-9373-ab839d5af8ef

Een nieuwe sportschool in Martiniplaza die 24/7 open is tegen een scherpe prijs. Ik ben erg benieuwd, ook omdat ik nog steeds niet gewend ben aan Plaza Sportiva - Euroborg. Sfeerloos en duur.