hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 18 januari 2015

Dagblad van het Noorden nog maar 5 á 10 jaar op papier


Ondanks dat het Dagblad van het Noorden één van de sponsoren is van Stand van Stad speelde Dina Boonstra de nieuwe directeur van de NDC, vanmiddag geen thuiswedstrijd. Boonstra werd gedwongen door de scherpe vragen van Bram Douwes om te zeggen dat het Dagblad van het Noorden over vijf á tien jaar waarschijnlijk niet meer in papieren vorm bestaat. Toen Hans Snijder, hoofdredacteur van 'mijn' Leeuwarder Courant, datzelfde idee onlangs opperde in de krant kreeg hij van de abonnees de wind van voren.
'Die abonnees zijn dan toch al overleden,' stelde Bram Douwes die bekende dat hij nooit naar de site van het Dagblad van het Noorden ging voor het nieuws. Boonstra moest toegeven dat het haar ook een doorn in het oog was dat het maar liefst 20 minuten duurt voordat een nieuwsbericht op de site zichtbaar is. Voor het eind van het jaar moet dat in ieder geval veranderd zijn.
Maar voor het Dagblad is in de toekomst dus alleen een digitale vorm weggelegd of misschien een bestaan als regionaal katern bij een andere krant in (de AD-oplossing).

Voor de rest was het weer een fijne aflevering van Stand van Stad dat bijna helemaal de goede vorm heeft gekregen na enkele jaren al kon Gerard Kemkers op het einde wel wegkomen met een wolk van vaagheden (faciliteiten die je moet facilliteren) over zijn baan bij FC Groningen. Gemeenteraadslid van de treurig afkalvende Stadspartij Marjet Woldhuis mocht een gebouw uit de stad weggummen en ze haalde het oerlelijke Nijenstee-gebouw van de kaart en in plaats daarvan wilde ze alles van honderd jaar terug (wat in wezen ook wel het gedachtegoed is van de Stadspartij). Kees Willemen maakt scherpe tekeningen zoals alleen hij kan: die zou als tekenaar toch wel vaker ingeschakeld mogen worden door de media in het noorden. Auke Hulst vertelde over zijn nieuwe boek en zijn nieuwe cd. Dat alles en veel meer: kortom, de thuisblijvers hadden ongelijk. En wanneer krijgt Douwes nou eens een wekelijks programma bij RTV Noord?


En nu eerst allemaal een abonnement op het Dagblad van het Noorden nemen (of op de Leeuwarder Courant), dan houden we zo lang mogelijk een papieren krant in stand.

En we mogen dit optreden ook niet vergeten.

2 opmerkingen:

Harry Perton zei

Volgens mij heeft Douwes allang een wekelijks programma bij rtv Noord.

coen zei

Een rubriekje.