hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 16 maart 2017

Mijn vader op stenenjacht


Dit is een beetje een malle foto. Ik gok dat mijn moeder die gemaakt heeft in Duitsland toen wij op vakantie waren in Duitsland. We zaten aan de Moezel in Zell, maar op een dag gingen we erop uit om stenen te zoeken in Idar-Oberstein, maar hier stokt mijn herinnering ook weer, want volgens mijn alternatieve herinnering bleven mijn zus en moeder achter in Zell en was ze niet erg blij met de bemodderde kleren van de mannen toen die terug kwamen van hun zoektocht naar amethisten en kristallen.

Ik herinner me ook dat mijn vader naar Zell terugreed en dat het enorm onweerde, maar of mijn moeder en Annet in die auto zaten is onduidelijk. Mijn broer weet dat soort dingen allemaal precies. Daarom is hij naar de exacte wetenschappen gegaan en ik naar de alpha wetenschappen met fictie als specialiteit. Als je bij mijn vader in de auto zat, dan was je veilig. Onweer, mist, regen, we kwamen altijd thuis.

Links boven in de foto kun je nog lezen 'gwerk' en mijn vader heeft kaartjes in zijn hand. Misschien gingen we ergens in (een mijn?) en moesten we daarom die gekke gele helmpjes dragen.

Misschien houd ik wel van reizen naar Duitsland omdat we in onze jeugd ook een paar keer naar Duitsland zijn gegaan. Mijn vader hield van Zigeunerschnitzel, ik van Wienerschnitzel. Zo werkt dat, erfelijk gezien.

Vandaag proost ik op mijn vader. Hij zou vandaag 83 zijn geworden.

1 opmerking:

GG zei

Zigeunerschnitzel und Wienerschitzel.... maar de handen van kleine Coen zijn net zo groot als de handen van vader. Een mooi bericht, Coen!