hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 27 februari 2018

De valkunstenaar genomineerd voor Beste Groninger BoekTijdens het eerste weekend van de Boekenweek worden in de Groninger Forum Bibliotheek de winnaars van de prijs voor het Beste Groninger Boek 2018 bekendgemaakt. Tevens neemt Anton Scheepstra, van Uitgeverij Passage, de Kees van der Hoef Prijs 2018 in ontvangst. De middag die om 15.00 uur begint is gratis toegankelijk en er zijn optredens van zangeres Marlene Bakker en Lilian Zielstra, de Stadsdichter Groningen.

Voor het Beste Groninger Boek 2018 zijn tien boeken genomineerd die zijn verschenen tussen 1 augustus 2016 en 31 december 2017.
Genomineerden fictie:
* Sabine van den Berg – Zien Horen Zwijgen; een trilogie (Lebowski Publishers)
* Nhung Dam – Duizend vaders (De Bezige Bij)
* Auke Hulst – En ik herinner me Titus Broederland (Ambo|Anthos)
* Coen Peppelenbos – De valkunstenaar (Uitgeverij kleine Uil)
* Lucas Zandberg – De rendementsdenker (De Arbeiderspers)

 Genomineerden non-fictie:
* Jelto Drenth – De man is geen jager; mannelijkheid, seks en angst (De Arbeiderspers)
* Jan Evert Emmelkamp – Boerderijen, Borgen en Buitenplaatsen, Steenfabrieken en Molens rond Delfzijl (2 delen) (Profiel)
* Eric Bos en Norma van der Horst – Pronkjuwelen van baksteen; Amsterdamse School in Groningen (Boekwerk & Partners)
* Karin Sitalsing – Boeroes; een familiegeschiedenis van witte Surinamers (Atlas Contact)
* Frans Westra – Palet van Groningen (Passage)

Presentator Jelte Posthumus zal alle genomineerden kort interviewen. Tijdens de uitreiking is er live-muziek van zangeres Marlene Bakker.

Fleur Gräper, Gedeputeerde van Cultuur van de Provincie Groningen, zal de prijzen uitreiken.

 Voorafgaande de uitreiking zal Anton Scheepstra de Kees van der Hoef-prijs 2018 in ontvangst nemen. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan mensen, of organisaties, die een bijdrage van betekenis hebben geleverd aan het literaire klimaat in Groningen. Juryvoorzitter Anton Brand zal een laudatio uitspreken en stadsdichter Lilian Zielstra zal hem lof toe dichten.

 Zondagmiddag 11 maart | 15.00-17.00 uur Groninger Forum Bibliotheek | Het Buro Oude Boteringestraat 18 | toegang: gratis

Geen opmerkingen: