hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 27 april 2019

Onder de vulkaan met Vrouwkje Tuinman, Mieke Meiboom en Rinke Nijburg op 28 aprilAflevering 7 GENADE - zondagmiddag 28 april, 15.00 uur

Klaar is de misschien wat wrange titel van het laatste boek van F. Starik. Vriendin en schrijfster Vrouwkje Tuinman stelde het samen na zijn plotselinge dood vorig jaar. Starik schrijft over zijn dementerende moeder en over zijn tanende gezondheid. Vrouwkje Tuinman vertelt hoe ze zijn werk levend houdt. 
Actueel, zo vlak voor 4 en 5 mei: Mieke Meiboom spreekt over haar boek Foute Groningers?. Wat bevrijding betekende voor de een werd de gevangenschap van de ander. Wanneer was je fout en waarom? Over de pijnlijke en moeizame werkelijkheid in de eerste naoorlogse jaren. 
In de bijzondere wereld van schilder/tekenaar Rinke Nijburg stuit het hedendaagse op de mythe. Inspiratiebron is de rijke beeldcultuur van het katholicisme en van oosterse religies zoals het boeddhisme en hindoeïsme. Maar kent de kunstenaar genade? Voor zijn werk, zichzelf, anderen? En hoe verbeeld je genade? 
Culinair bakker Toine Akersloot presenteert een recept voor genadebrood. Tevens proeverij! 

Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
zondagmiddag 28 april, 15.00 uur
Prijs: € 8,50 (CJP/Student € 6,50)

Geen opmerkingen: