hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 5 januari 2021

Onder de vulkaan op 10 januari met Alma Mathijsen, Jacob Jolij en Olphaert den Otter

 


Met gekleurde herinneringen het nieuwe jaar in

Geen theater en toch een vulkaan.

Roos Custers en Coen Peppelenbos ontvangen in hun zondagse talkshow via Zoom een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar.
Vanaf zondagmiddag 10 januari 19.00 uur is deze aflevering van Onder de vulkaan te vinden op www.onderdevulkaan.
 
Gekleurde herinnering is het thema van de eerste aflevering van het jaar 2021.
 
Alma Mathijsen schreef ondanks haar jeugdige leeftijd al meerdere goed ontvangen romans en toneelstukken. In haar nieuwste, autobiografische boek Bewaar de zomer diept ze thema’s als de verloren vader, volwassen worden, taal en liefde verder uit. Een psychologisch zelfonderzoek met als focus het huis waar ze in haar jeugd de vakanties doorbracht.


Jacob Jolij, cognitief neurowetenschapper en verbonden aan de afdeling Experimentele en Arbeidspsychologie van de RUG, bestudeert in hoeverre onze waarneming samenhangt met de realiteit. Zijn de dingen die we zien en voelen wel echt? Hij schreef er een boek over, Wat is bewustzijn nou eigenlijk? Zoals hij het zelf zegt: ‘Het beste natuurkundeboek tussen de psychologieboeken.’


Schilder Olphaert den Otter onderzoekt in uiteenlopende reeksen de gevolgen van menselijk handelen op de leefomgeving. Zonder dat de mens in zijn schilderijen figureert, speelt hij – als dader en/of slachtoffer – de hoofdrol in landschappen waar rampen plaatsvinden of hebben plaatsgevonden. Een overzicht van het werk van Den Otter is tot eind februari 2021 te zien in Museum Belvedère in Heerenveen.
 
Waar: www.onderdevulkaan.nl
Wanneer: zondagmiddag 10 januari vanaf 19.00 uur
Prijs: een vrijwillige bijdrage
Presentatie: Roos Custers en Coen Peppelenbos
Productie: Pauline Durlacher/Stichting Square Web

Geen opmerkingen: