hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 20 februari 2021

Onder de vulkaan op 21 februari met Jeroen Olyslaegers, Claudy Jongstra en Reinder Storm



Nog steeds geen theater en toch een vulkaan.


Roos Custers en Coen Peppelenbos ontvangen in hun zondagse talkshow via Zoom een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar.
Vanaf zondagmiddag 21 februari 19.00 uur is deze aflevering van Onder de vulkaan te vinden op www.onderdevulkaan.
 
Vervlogen tijden is het thema van aflevering #2 van 2021.
 
Met Wildevrouw voegt Jeroen Olyslaegers een prachtige historische roman toe aan een toch al indrukwekkend oeuvre. ‘Een boek dat de lezer van het begin af overweldigt en meesleurt in de gebeurtenissen,’ volgens Tzum.
Aan de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog is de Antwerpse herbergier Beer de onbewuste spin in het web van wetenschappers, kunstenaars en politieke opstandelingen. In zijn kroeg komt iedereen samen. De vraag is of dat allemaal goed afloopt, zeker nadat er ook nog een vrouwachtig wezen met haar dochtertje bij hem worden gestald.
 
Claudy Jongstra is kunstenares en textielontwerper. Wereldberoemd werd ze met haar stofontwerpen voor internationale modedesigners en voor de film Starwars. Tegenwoordig richt ze zich op autonome, wandvullende weefwerken waarvoor ze eeuwenoude technieken gebruikt en de wol van haar eigen kudde schapen vervilt. ’Vilt is heel elementair. Je hebt er alleen water, wol en wrijving voor nodig. Dat is alles,’ zegt Claudy Jongstra. Haar werk is tot en met 27 juni te zien in Museum de Lakenhal in Leiden.
 
Reinder Storm weet alles van kaarten en kaartenmakers, onder meer van Ortelius die in de roman van Olyslaegers een rol speelt. Storm is conservator cartografie, geografie en reizen bij de Bijzondere Collecties van de UvA ondergebracht in het Allard Pierson Museum. Samen met Marieke van Delft maakte hij het succesvolle boek De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten. ‘Kennelijk spreken historische kaarten veel mensen aan: ze zijn herkenbaar, zorgen voor verbinding tussen verleden en heden.’
 
Waar: www.onderdevulkaan.nl
Wanneer: zondagmiddag 21 februari vanaf 19.00 uur
Prijs: een vrijwillige bijdrage
Presentatie: Roos Custers en Coen Peppelenbos
Productie: Pauline Durlacher/Stichting Square Web
  

Geen opmerkingen: